Onze Coocarooc bolderkar

Belofte maakt schuld en omdat ik lang geleden een reviewke beloofde, volgt die hier:

De oer-hollandse bolderkar nieuwe stijl, waar ik als een blok voor viel, we zijn er nog steeds supercontent van. Als het even kan (maw als de te bezoeken locatie het toelaat) wordt de bolderkar in de auto geladen. Naar de dierentuin, het bos, het strand … steeds met onze coocarooc breeze. Onze buggy is duidelijk naar de tweede rij verhuisd.
Het was in het begin vooral wennen aan al die nieuwsgierige hoofden die steeds naar de kar draaien. De leukste vond ik wel een kindje dat riep tegen z’n mama: ‘Kijk, mama, wat een leuke buggy-kar”.

Coocarooc Breeze

Het lukt zelfs om onze drie gasten netjes in de kar te stapelen (grapje, ze kunnen er gewoon met z’n drietjes samen in, het is dan wel krap, maar het lukt). Of zoals vorig weekend, één of twee kindjes in de kar en dan er nog een paar grote zakken met zwemspullen bij, geen enkel probleem. En al dat gewicht, dat is misschien wat harder trekken, maar er zitten -volgens manlief- hele goeie rollementen in.

De bolderkar is vrij makkelijk in en uit elkaar te halen (alleen is er wel wat kracht nodig om de rugleuning los te maken) en alles kan zonder problemen in de kofferbak van een gewone VW Golf.

Wat ik nog een beetje mis? Een systeempje om achteraan de kar jassen te hangen. Als het te warm wordt voor een jas wordt die nu gewoon in de kar gegooid, en dat in combinatie met in- en uitklimmende kinderen, dat geeft vuile jassen (zeker als het was modderig is …). Ik overweeg om zelf iets te maken. Een soort van brede lus waar je de jassen kan tussen klemmen met een gesp (een beetje te vergelijken met de jassen die soms onder de klep van de boekentassen worden gestoken). Misschien een tip voor de ontwerpers?

Coocarooc Breeze

En het grootste voordeel? Die kinderen zijn na een half jaar nog steeds zo enthousiast over hun bolderkar, dat ze bijna ruziën om de kar te mogen trekken.
Mission accompished … mama is muilezel af. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Hebbeding en getagd als , . Bookmark de permalink.

19 zegjes gedaan op Onze Coocarooc bolderkar

 1. Oontje zegt:

  Het ziet er inderdaad een superding uit. Als ik opnieuw zou beginnen, dan schafte ik me die meteen aan, maar ‘t is een beetje te laat. We hebben genoeg rollend materieel ondertussen.
  En wat een prachtige foto’s. Die vuurtoren! En die paardjes zijn ook heel leuk. Die zouden hier ook wel in de smaak vallen.
  En tot slot: wat is uw klein manneke groot geworden! Ik dacht dat die ongeveer even oud was als onze jongste, maar ik moet mij vergist hebben.

 2. Lies zegt:

  Wat ziet dat er een leuk ding uit, zeg! Moet ik onthouden, voor als Fientje en het eventueel toekomstige nummerke twee wat groter zijn…

 3. Pingback: verlanglijstje « fie vertelt

 4. Dejonghe Ine zegt:

  Goeieavond
  Ik ben op zoek naar een coocarooc bolderwagen. Ik heb reeds naar hen gemaild maar krijg geen antwoord terug. Heb jij soms een telefoonnummer van hen aub?
  Alvast bedankt!
  Mvg
  Ine

  • caro zegt:

   hoi, ook ik ben op zoek naar deze bolderwagen, maar kan geen contact krijgen via de offieciele website.
   nu probeer ik contact te krijgen met gezinnen die de wagen al hebben gekocht.

   we willen namelijk eerst de wagen zien en uitproberen voordat we ‘zomaar’ geld storten via een website zonder contactgegevens.

   ( wie) kan je ons eventueel helpen, we wonen in amsterdam

   graag een reactie naar caroimme-apenstaartje-planet.nl

 5. De Vloo Floris zegt:

  Een prachtige kar weliswaar, maar we wachten al een paar maanden op een onderdeel. We zagen dit weekend mensen ook met deze kar en diehadden ook wat moeten wachten op dat zelfde onderdeel en hadden het net ontvangen, maar na vele mailtjes sturen. Hoewel ze het totale pakket later besteld hadden dan ons. ???
  En ze vertelden ons van deze blog en dat er wel iemand een telefoonnummer heeft van iemand van Coocarooc? Ilse? Ze spraken van een zekere Sylvie?

 6. Fabienne zegt:

  Ik sta op het punt de coocarooc breeze te kopen en mailde hen een paar vragen, maar blijkbaar wordt daar niet op geantwoord volgens ik lees? En dat er iemand hier een telefoonnummer zou hebben? Ik ben ook wel geïnteresseerd in dat nummer.
  Krijg je de kar snel? En hoeveel bedragen de verzendingskosten?
  En ik zou graag de breeze kunnen meenemen met mijn Babboe bakfiets. Mijn zoontje heeft nl een fysieke beperking (hij stapt maar kan geen grote wandelingen maken). Dus als wij uit de bakfiets komen hebben we nog een vervoermiddel nodig om te wandelen met hem. Hij is 5jaar en we hebben ook nog een zoontje die 1jaar wordt. Zou het mogelijk zijn de breeze mee te nemen in de bakfiets of eraan hangen op de één of ander manier denk je???

  En kan je de bolderkar sluiten als je bvb ergens binnengaat? Maar ik bedoel dan niet vast aan een paal ofzo, maar op zichzelf. Aangezien er geen spaken in zijn, vraag ik me dat af. Ik stel me bvb voor dat we naar een pretpark gaan en ik de bolderkar even moeten laten staan om ergens op te zitten en er is niets om hem aan vast te maken, hoe doe je dat dan? Want ik zou die coole wagen niet met een gerust hart onbewaakt en niet gesloten durven achterlaten…

  Alvast bedankt voor de antwoorden,

  Fabienne

  ps aan Caro: heb je de kar ondertussen gekocht? Alles vlot verlopen en tevreden met de aankoop?

 7. Birte zegt:

  Wij wachten ook al enkele weken op een antwoord op onze mailtjes… Jammer dat het zo lang duurt, anders hadden we hem misschien al gekocht. Wie ons kan helpen aan een telefoonnummer … graag!

  • Fabienne zegt:

   hallo Birte,

   Ik heb hen gemaild en kreeg meteen antwoord. Mr Coocarooc heeft mij toen opgebeld. Ik bestelde de coocarooc de zondag en de dinsdag waren we al gaan wandelen ermee. Supertevreden!
   info@coocarooc.com

   groetjes, Fabienne

   • Birte zegt:

    Hey Fabienne,

    Ik heb net vandaag een mailtje terug gekregen. Maar net nu zijn we ook gaan twijfelen of we niet beter een rambler daytrack kopen. Wij hebben 3 kindjes van 1,3 en 5 jaar en ik heb al gehoord dat de Breeze toch wat krap zou zijn (iemand die zijn Coocarooc om die reden ook weg doet). Ik denk dat we er nog een paar nachtjes over laten gaan …
    Tips zijn altijd welkom 🙂

    groetjes
    Birte

 8. marieke zegt:

  Wij waren meteen verkocht toen we bij toeval de coocarooc tegenkwamen. De prijs was wel even schrikken, anderzijds iets vergelijkbaars is er eigenlijk niet. Ik heb gemaild en kreeg binnen 2 dagen een belletje en na een prettig gesprek de coocarooc een paar dagen later besteld. Weer een paar dagen later was hij al binnen, helaas had hij tijdens het transport wel schade opgelopen. Na dit via de mail gemeld te hebben een paar dagen later reactie dat er een nieuwe kuip geleverd zou worden. Dit is netjes opgelost wel heeft het enkele weken geduurd voordat de beschadigde kuip bij ons opgehaald werd, foutje transporteur? Inmiddels hebben we de kar ruim een half jaar in gebruik en hij bevalt prima. Hij is mee op vakantie geweest en voelt zich prima thuis in de bossen en de bergen. Wel moet ik zeggen dat het mijn inziens voor 3 kinderen erg krap word, wij hebben er 2 dus ruimte genoeg. Ook is het jammer dat hij voor wat smal is daardoor past de maxicosi er net tussen maar heeft onze oudste weinig beenruimte. Ben wel van mening dat dit niet opweegt tegen het plezier en het gamak wat jer ervan hebt. Al met al is hij aan de prijs maar de jongens hebben er al veel plezier van gehad, en iedereen kijkt er na en moet lachen als de jongens er lachend inzitten

 9. marthe zegt:

  Wij hebben hem in mei 2012 besteld en het is nu bijna november (!). We hebben de kar ontvangen, maar het achterbankje voor erin nog steeds niet. Op meerdere mails van onze kant wordt niet gereageerd, dus ze komen hun afspraken niet na. Zo’n bankje is duur, dus ik heb hen drie opties gegeven: 1. het bankje z.s.m. leveren, 2. twee kleinere bankjes leveren, 3. geld terug.

  • Fabienne zegt:

   Ik vind het echt vreemd, want wij zijn heel goed en snel geholpen geweest! Heb je al gebeld?

   Gr, Fabienne

  • Nadia zegt:

   Ik heb de coocarooc 9 dagen geleden besteld, ik heb wel een bevestiging van bestelling gehad maar nog nul communicatie over levering…heeft iemand een telefoon nummer?? Ik krijg namelijk geen reactie op mijn mailtjes. Ik heb de kar overigens wel betaald…hoop maar snel iets te horen.

   • Fabienne zegt:

    Ik heb hen gemaild en zij hebben mij dan gebeld om mijn vragen te beantwoorden, maar dit is een nummer die ik van Ilse kreeg: 0529-434451. Hopelijk wordt je snel geholpen..Groetjes, Fabienne

 10. ilse zegt:

  @marthe: Ik had zojuist de man van Coocarooc aan de lijn. Ik vrees dat jullie echt te maken gehad hebben met de wet van Murphy. Hij had ondertussen ook met jullie contact gehad en de problemen zouden rechtgezet zijn.
  Er is me beloofd dat er extra aandacht gaat besteed worden aan hun service en dat ze bij problemen makkelijker te contacteren zullen zijn (door bijvoorbeeld een telefoonnummer toe te voegen op hun website).
  Het was in ieder geval een heel goed en constructief gesprek. Wij zijn nog altijd heel tevreden met onze Coocarooc, hopelijk jullie binnenkort ook.

 11. Femke Deckers zegt:

  Hey,
  Ik zie dat dit een blog is van wat langer geleden.
  Is er iemand waarbij de kinderen te groot geworden zijn voor de coocarooc?
  Ik ben eens aan’t rondneuzen en zou zo’n tweedehands evt wel zien zitten.
  Nieuw vind ik hem duur daar gebruik bij ons waarschijnlijk beperkt zal blijven.
  Groeten Femke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *