Onze vakantieplannen?

De aanleiding voor deze post was een blogpost die ik las waarin de dame in kwestie beschreef wat haar vakantieplannen waren voor het toekomst.

My favorite thing is to go where I've never beenbeeldmateriaal: HeritageCurrentCo

Ik, die dacht dat wij al wel heel erg veel weggaan, moet bekennen dat onze vakantieplannen niet zo uitgebreid zijn waren op het moment dat ik die post las.Twee weken later ziet het er ineens heel anders uit:

 • In augustus staat er een week Duitsland op de kalender. Vorig jaar geboekt ergens kort na de zomer. Ik ben er graag op tijd bij.
 • In oktober staat er een volgend vriendenweekend gepland. We hebben de smaak te pakken. Editie 4 trekt richting Center Parcs Les Trois Forrets. Gewoon omdat dat op het moment dat we boekten (ergens net na nieuwjaar) dat echt goedkoop was. Hopelijk beklagen ons de afstand niet achteraf.
 • En dan is de agenda voor een hele poos leeg. Nu, als ik manlief overtuigd krijg, wil ik er tijdens de herfstvakantie ook nog wel tussenuit. Gewoon iets vakantieparkachtig: rust, ontspanning, een zwembad en een beetje sightseeing.
  Definitely een zwembad, want er moet hier iemand extra oefenen op watertrappelen.
  Ik heb het eerder al verteld, soms is weggaan ook gewoon vluchten van het huishouden en al de klusjes die niet gedaan raken. Nu de poetsvrouw het heeft afgetrapt en er met de vervanging geen woord te communiceren viel, vermoed ik dat de nood weer hoog zal zijn om alles even de boel de boel te laten. Misschien een (mid-)weekje Winterberg (kan er dan al sneeuw liggen?) of Texel. Met een beetje geluk vallen er nog een paar promoties in de brievenbus en is de beslissing makkelijker te nemen. ‘t Zal moeilijk zijn om Hof van Saksen van vorig jaar te overtreffen.
 • Het roadtripje naar Ieper met mijn loopmaatje en haar gezin is heel goed meegevallen. Als we nog een nachtje op hotel willen zouden we stilaan moeten beginnen plannen, maar welke stad en activiteiten dan?
 • De Paasvakantie zal moeilijk worden met een zoon die zijn communie doet de laatste zaterdag van die vakantie maar zeg nooit nooit (al heb ik in 2014 bijna een jaar op voorhand ons verblijf op Schiermonnikoog geboekt). Filip en zonen, wat denken jullie van Ameland of Vlieland?
  Ameland here we come. Voor onze eerste keuze Kos Koijer waren we al te laat, maar gelukkig was er bij onze twee keuze wel nog een plekje vrij. Je ziet het, op tijd boeken, of op z’n minst een optie nemen op een verblijf is echt een aanrader. In de kantlijn: op welke basis we tussen die prachtlocaties kozen? De sauna. Natuurlijk!
 • Zomer 2016 is was vorige week nog koffiedik kijken, al zei de oudste zoon pas nog dat hij graag nog eens naar de bergen gaat. Eigenlijk wil hij vooral nog eens mountain-gocarten (of zou hij echt zo graag wandelen?). Ik ken hem.  Ik heb al een leuk plekje in gedachten, alleen er is geen mountain-gocart in de buurt. Of misschien dat we naar Frankrijk moeten, het Frans van de zonen bijschaven. Of toch nog eens naar Denemarken. Als je ziet hoeveel deze Pinterest pin gerepinned is, kan ik misschien korting vragen ;-).
  Update: soms kan het snel gaan. Binnen onze vriendengroep was al wel eens gevallen dat we een weekje weg naar Oostenrijk of zo wel zagen zitten. Een week weg met 3 gezinnen is natuurlijk wel meer dan gewoon een weekendje weg. Eerste uitdaging was natuurlijk het ideale verblijf vinden. Tweede uitdaging: een moment vinden waarop iedereen kan. Het was minder moeilijk dan gedacht, en op een dikke week was alles zo goed als in kannen en kruiken. We hebben al ruim van tevoren afgesproken dat we niet alle dagen samen op pad moeten. Er moet ook tijd zijn om te lummelen en om zelf dingen te ondernemen. En als iemand een zwaardere bergwandeling wil doen, moet dat ook gedaan kunnen.
 • Nog zoveel plekken die we ooit willen zien: Zweden, Schotland, Wales, … Het lijstje van plaatsen waar we ooit nog naartoe willen groeit alleen maar. Zonde om twee keer naar dezelfde locatie te gaan, niet?

Plezant plannen maken. Echt plezant.

En nu dus, een poll (of op z’n minst een vraag waarop je in de commentaar mag antwoorden, of een blogpost aan wijden):
Hoe lang van tevoren plannen jullie je vakantie?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Onze vakantieplannen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *