De laatste week weg van ‘t jaar

De vlucht is ons bevallen, daar ben ik zeker van. Vrienden zeiden: “we zullen het online wel lezen”. Hierbij ons verslagje:

Locatie?

Hof van Saksen boerderij

Landal Hof van Saksen in Drenthe. Ik las voor het eerst over dit vakantiepark in een boekje van Momedia, Kidsproof weekendje weg. Het park was me toen net iets te ‘snobberig’ maar sinds het failliet ging en nadien overgenomen werd door Landal, leek het veel meer ‘middle class’ geworden.
Het moet gezegd worden: een verzorgd park met mooie huisjes (of boerderijen zoals ze die noemen) en een grote vijver in het midden. Het centrumcomplex met zwembad straalt luxe en verfijning uit. Zelf logeerden we in een 6-persoons comfort huisje. Volgens de website recentelijk vernieuwd, ik denk dat het vooral bij een nieuw laagje verf en een paar nieuwe foto’s gebleven is. Wie in detail naar de keukenkasten kijkt, weet wel beter. Maar eerlijk is eerlijk, we hadden niet te klagen (al weet ik nu al dat ik de volgende keer voor de luxe versie met sauna zou gaan, want die sauna heb ik toch wel gemist).

 Gedaan?

Ik moet eerlijk bekennen dat we in één week amper één stap (of eerder twee stappen) buiten het vakantiepark gezet hebben. Ons plan was vooral relaxen en daar zijn we vrij goed in geslaagd. Vrij goed, want met drie actieve zonen ben je wel verplicht je boek opzij te leggen en iets te ondernemen.
Een park op kindermaat met massa’s activiteiten voor kinderen (en ouders). Het is de allereerste keer dat we op een vakantiepark meedoen aan zo’n kinderactiviteiten. Misschien zijn het deze activiteiten die het verschil maken met andere vakantieparken want ze zijn erg goed meegevallen.

De activiteiten?

Hutten bouwen: met een stel oude paletten, een hamer en spijkers aan de slag gaan. Een activiteiten die volgens de zoons vijf sterren verdient. Ze hebben zich meer dan uitgeleefd en vader nog het meest. Tip: zorg ervoor dat manlief mee gaat timmeren, want de zonen kunnen echt wel volwassen hulp gebruiken.

hutten bouwen

Techniekacademie: een werkhuis gevuld met bouwpakketten en gereedschap. Een droomlocatie! Vader en zonen hebben er een ganse namiddag gewerkt aan een hydraulische arm.

techniekacademie

Een gigantische trampolinezaal: een half uurtje springen naar hartenlust. Ondertussen kon moeder een paar roddelboekjes doorbladeren.

Onderwaterscooters: Nand was nog te klein maar binnen twee jaar komt hij zeker terug. Leuk om doen ook al had dat half uurtje best wat langer mogen duren.

onderwaterscooters

Bubbles: In een grote plastiek bubble over het water lopen? Iedereen moet dat toch eens gedaan hebben.

bubbles

Schapen drijven: Gewoon kijken maar Mats vond het wel eens plezant, en dus is moeder ook content.

Verder:

Het zwembad is echt een aanrader. De wildwaterbaan spreek natuurlijk tot de verbeelding, al had die wat sneller mogen gaan (als volwassene moet je hier en daar serieus moeite doen om vooruit te raken). Ik hield er vooral een grote blauwe plek aan over.

wildwaterbaan

Verder is er een groot bad met een paar spelelementen, een rond bad, een muzikaal peuterbad en een paar brubbelbaden.

Natuurlijk kreeg het zwembad een onderhoudsbeurt net toen wij er waren.  Het water ging ineens minus 3 graden. Tof is anders.

Nand kan nu echt zwemmen (en zelfs galant in het water duiken). Zijn eerste zwembrevet in december zal vooral een formaliteit worden. In principe moeten kinderen zonder zwemdiploma zwembandjes aan. Nand zijn bandjes waren al na het eerste rondje wildwaterbaan uit en geen enkele redder heeft een opmerking gemaakt over ‘ondermaatse zwemprestaties’ of ‘moet zwemvleugels aan’. Soit, hij kan zwemmen, en direct al met ‘blazen-ademen’, springt zonder schrik in het diepe en zwemt als een visje in het water.

Een grote binnenspeeltuin is nooit slecht en een ideaal slecht weer alternatief.

De oudste zoon had naar een vroeg verjaardagscadeau gevraagd en daarom kregen we geregeld dat bol.com ons pakketje op het park kon afleveren. Arne was content en ondertussen is ook Disney Infinity 2.0 een feit.

Gelopen. Voor mij is dat de ideale manier om een vakantiepark te verkennen. Waar zijn de leuke plekjes, wat zou een goed vakantiehuisje zijn voor een volgende weekendje weg met vrienden? Dat we Hof van Saksen ook met hen willen aandoen in de toekomst staat zo goed als zeker vast. 3 keer 5 kilometer, niks spectaculair maar als amateur loper ben ik gewoon blij met elke extra kilometer op mijn Runkeeper.

Gestept, in ieder geval de kinderen. Best handig om je snel van hier naar daar te begeven want zonder wielen moet je toch wel wat stappen. Ter info, onze fietsen zijn ook erg goed van pas gekomen.

Luieren, lezen, schrijven en een beetje werken voor school. Je weet het wel.

Buiten het park?

Twee jaar geleden passeerden we al bij herinneringscentrum Kamp Westerbork. We waren toen vooral op zoek naar de radiotelescopen die daar opgesteld stonden. Deze keer gingen we terug en namen we de tijd om het herinneringscentrum en het kamp zelf te bezoeken. Ik werd er stil van.

Westerbork westerbork2

Een wandeling met de boswachter van Natuurmonumenten blijft een topper. Dit keer gingen we naar het Dwingelderveld. We kregen vooral uitleg over de paddestoelen waar het daar momenteel vol mee staat (en merkten dat Nand pas nog over paddestoelen leerde).

En nu in de laatste rechte lijn naar het nieuwe jaar. De vakantiedagen zijn op …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

4 zegjes gedaan op De laatste week weg van ‘t jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *