Naar Vlieland

Ondertussen hadden we al 4 van de Nederlandse waddeneilanden aangedaan. Alleen Vlieland stond nog op het lijstje en dus werd er voor de Paasvakantie een vakantiehuisje in Vlieland gezocht.

Vlieland, dat is autoloos. De auto moet in Harlingen achter blijven. Fietsen en bagage gaan mee op de boot. We hadden alles netjes gepland. Ruim op tijd tickets geboekt bij Rederij Doeksen voor onszelf, fietsen en de fietskar die we konden lenen. Voor de auto hadden we een plaatsje gereserveerd op een bewaakte parking in de buurt.

Vlieland is het kleinste Waddeneiland. Je kan dus in principe overal makkelijk met de fiets raken (alleen de stevige tegenwind is geen pretje). Om even naar de winkel te fietsen in Oost-Vlieland moet je wel altijd een heuveltje over. Stevige fietsbenen of wat conditie zijn aan te raden.

Het mooie vakantiehuis Dock20 op de Ankerplaats, lag op loopafstand van het strand. Ideaal om even snel gaan te vliegeren of van de zee te genieten.

dock20 op Vlieland

Wat hebben we gedaan:

  • Vuurtorenloop: Lopen mag je hier op z’n Hollands zien. De Nederlanders lopen altijd, alleen dat ze soms rennen. Wij wandelden zaterdagavond de vuurtorenloop en maakten kennis met Vlieland in het donker. Een wandeling van zo’n 9 km midden door het plaatselijk rusthuis, de tennisclub, langs de vuurtoren, bos, duinen en het strand, her den der met sfeerverlichting en animatie. Best plezant allemaal.
  • Blokarten: als we aan zee zijn dan willen de mannen altijd blokarten. Ook dit keer gingen we blokarten. Er was goeie wind, een groot strand, stralende zon. Wat wil een mens nog meer.
  • Fietsen: een rondje Vlieland is best tof, alleen de tegenwind is geen lachtertje en zorgt ervoor dat het drankje achteraf meer dan verdiend is.
  • Vliehors Expres: een gele truck met stevige en poëtische banden die je helemaal naar het eind van Vlieland brengt met de nodige animatie aan boord, een rondleiding in het drenkelingenhuisje en een zicht op Texel helemaal aan de westkant van het eiland.
  • Vliegeren: Nand heeft de smaak te pakken en is ondertussen een expert in vliegeren aan het worden.
  • Genieten, rusten en lezen: Vakantie is ook rust, relaxen, genieten van het zonnetje (dat ons geen moment in de steek liet) en lezen.

vliehors expres

vliehors expres

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *