Langlaufen in Elsenborn

De krokusvakantie liep ten einde. Hoog tijd om nog eens iets met ons gezinnetje te ondernemen. Mijn voorstel om naar de Ardennen te rijden in de hoop nog een beetje sneeuw te zien, werd niet heel enthousiast onthaald. Wat research online leerde ons wel dat er zeker nog sneeuw te vinden moest zijn op de Hoge Venen. Of we nu gingen wandelen of langlaufen, dat lieten we nog even in het midden.

En dus vertrokken we zondagmorgen -niet allemaal even gemotiveerd- naar Skizentrum Herzebösch in Elsenborn om ons aan langlaufen te wagen.
We kozen deze langlaufpiste omdat die volgens de website van de Oostkantons nog de beste sneeuw leek te hebben. In november waren we daar in de buurt en daarom was de omgeving ons nog wel een beetje bekend.

Langlauf Elsenborn

Herzebösch was een goeie keuze. Toen we daar rond 11 uur arriveerden, was het er nog redelijk rustig. Het huren van de latten, stokken en schoenen ging heel vlotjes. Het leek allemaal nog heel nieuw materiaal en de langlaufschoenen zaten als gegoten. Niemand horen klagen over pijnlijke voeten. Wie denkt dat langlaufen duur is, moet ik meteen tegenspreken. Voor slechts 42 euro hadden we een ganse dag plezier met ons vijf. Het voelde bijna als een koopje.
Toen we even later op de piste stonden, voelde het allemaal heel onwennig. Filip had in zijn jonge jaren al wel eens gelanglauft, van in de tijd dat de dieren nog spraken en er elke winter meters sneeuw viel in de Ardennen. Voor de rest waren we geweldig onervaren.
Als we ons hier ooit opnieuw aan willen wagen, ga ik toch eens op zoek naar een introductiecursusje voor leken. Ik vermoed dat dat toch een beetje verschil in blauwe plekken kan geven.

We kozen ervoor om te beginnen met de piste van 2 km. Vlakke stukken, die gingen direct goed. De kleine afdalingen… net iets minder. Mijn achterwerk voelt nog altijd de gevolgen ervan.

Langlauf Elsenborn

De sandwichkes die we van thuis meebrachten konden we in de skiclub bij een warme chocomelk opeten.

Na de lunch en nog wat glijden van de helling daar, waagden we ons aan de “loipen” van 5 km. Opnieuw ging het de ene keer wat vlotter dan de andere keer. En als we toch weer eens de ski’s niet onder controle konden houden, dan was daar de ganse tijd een stralende zon om ons op te vrolijken. Ze gaf een prachtige gloed gaf aan het witte landschap. Zo mooi!

Om 16u stapten we terug de auto in: een ervaring rijker!

Praktisch:

  • Skizentrum Herzebösch in Elsenborn
  • Huur materiaal: 10 euro/volwassenen, 6 euro/kind
  • Picknick mag in de skiclub opgegeten worden als je ter plaatse de drank bestelt.
  • Pistes van 2km, 5km, 9km en 14km
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als . Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Langlaufen in Elsenborn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *