Een paar dagen in de Oostkantons

Ik zei al weken dat we een paar dagen naar de Ardennen gingen tijdens het Allerheiligenverlof. Ondertussen moet ik mijn uitspraak bijschaven. We gingen niet naar de Ardennen, maar naar de Oostkantons; de grens tussen Ardennen en Eifel.
Ook geen kans om ons Frans te oefenen want men spreekt hier Duits.

amflachsberg

De Oostkantons dus. We logeren in Weywertz, een gehucht/deelgemeente van Bütgenbach. Het vakantiehuis van dienst, Am Flachsberg, vond ik eind vorig jaar ergens tijdens weer een speurtocht naar effeweg eyecandy. Wegens familiale verplichtingen, een fijne familiefeest op 1 november die ik mee organiseer, kunnen we woensdag pas rond 22u vertrekken. Gelukkig raken we, zoals afgesproken met de eigenaars, zonder problemen binnen. Het huisje is weeral een topper.

am flachsberg

De gezellige bank onder het grote raam aan de achterkant van het huis, nodigt ons uit voor een paar dagen lummelen, lezen, … Om echt te genieten van het uitzicht moeten we wachten tot donderdagmorgen. Het uitzicht gaat kilometers ver. In de verte zien we een bos in mooie herfstkleuren, een paar windmolens,…
Mooi ingericht en een complete keuken, haardvuur,… Wij zijn verkocht. De zonen willen hier zeker nog eens terugkomen als er sneeuw ligt.

am flachsberg

Gedaan?

Wandeling op de Hoge Venen

De bedoeling is een tochtje te maken van Baraque Michel naar de Signal de Botrage en weer terug via de knuppelpaden die je in het natuurreservaat van de Hoge Venen vindt. Ergens loopt er iets mis in onze navigatie waardoor we zo’n 13 km later bij de Signal de Botrange aankomen. Lang leve de bus van Tec die ons van aan de Signal de Botrange meepakt naar de Baraque Michel.
Een toffe wandeling, dat zeker.
hoge venen

Railbike

Een paar dorpjes verderop is er een railbike. We hebben geluk want hun winter en sluitingsseizoen begint binnen een paar dagen pas. We railbiken 7 km bergop van Kalterherberg naar Sourbrodt. Daar zie je nog verschillende restanten van de oude spoorweg: een rangeerhuis, een paar oude wagons, locomotief. Het heeft iets speciaal. De 7 km terug gaan vlot bergaf. Een leuke activiteit!


railbike

Fietsen naar Monschau via de VennBahn (één van de Ravel fietspaden onderhouden door het Waals gewest)
Net achter het vakantiehuis ligt een fietspad. En een fietspad, zonder gemotoriseerd verkeer, dan vind je in de Ardennen en Oostkantons niet zo makkelijk (ofwel heb ik nog niet goed gezocht). De oorspronkelijke spoorweg verbond Aken en Luxemburg. Ondertussen is de spoorweg vervangen door een royaal fietspad en het hellingspercentage valt nog heel goed mee (al ben je soms wel kilometers aan het klimmen). We springen op de fiets en rijden richting Monschau iets over de grens in Duitsland. De mannen gaan voor een kortere route waardoor we met onze fietsen terecht komen op een slijkerig wandelpad. En neen, we hadden onze wandelschoenen niet aan. In Monschau eten we iets om daarna onze terugtocht in te zetten. Uiteindelijk kloppen we af op 40 km in de benen. Een knappe prestatie van ons allemaal maar nog het meest van Nand die met zijn 9 lentes iets minder beenkracht heeft dan zijn grote broers.

En verder?
Genoten van het uitzicht
Netflix gekeken (Arne en Filip toch)
Gelezen (In het water)
Gezelschapsspellen gespeeld

En je fototoestel thuis vergeten: bad idea!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Een paar dagen in de Oostkantons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *