Summer trip 2017: ons logement in Denemarken

Mijn zwak voor mooie vakantiehuizen, dat is jullie ondertussen wel bekend. Toen de beslissing viel dat we Noord-West-Jutland wilden aandoen, begon ondergetekende een jaar geleden (ik ben er altijd op tijd bij) ijverig te zoeken. De collectie Holiday homes – Denemarken & Zweden groeide gestaag, maar nooit was er de perfecte match. De ene keer zag het vakantiehuis er aan de buitenkant mooi uit, maar viel de binnenkant tegen, de andere keer was het vakantiehuis in orde, maar leek me de omgeving niet je dat (geen mooi uitzicht, te veel andere huizen in de buurt, …) Uhum, veeleisend… ik weet het.
Toen ik uiteindelijk bij Stranden 40 in Ørding Strand uitkwam, leken alle elementen aanwezig die ik verwacht van een vakantiehuis:

  • Een mooie omgeving: zicht op het water en amper een ander huis te zien (leve google maps, want goeie fotografen weten ook één en ander te verbergen op hun foto’s)
  • Een vakantiehuis met dat beetje extra: een combinatie van oud en nieuw, eenvoudig en een beetje minimalistische interieur.

Ording strand 40

Ording Strand Mors

Om mijn of jullie aardrijkskunde een beetje bij te schaven: Ørding Strand ligt op Mors en Mors is eigenlijk een eiland binnen in Denemarken, volledig omgeven door land. Het beslaat zo’n 367,7 km². In het Oosten en het Westen is het eiland met het vasteland verbonden via een brug. In het Noorden en Zuiden moet je vertrouwen op een veerdienst om het vasteland te bereiken.

ording_strand

Toen we zaterdagavond op locatie arriveerden, had ik direct een woow-gevoel. Een huisje en locatie naar mijn hart (en ik denk dat de rest van de bende ook content was). Het oorspronkelijke huis zelf dateert uit de 19e eeuw. In 2007 werd dat drastisch verbouwd door de eigenaars. Het oude gedeelte bleef staan en daar werd een nieuw stuk aangebouwd in een hout met zinkconstructie (er lagen verbouwingsfoto’s in de kast). Het interieur is heel sober, maar doordacht. We vermoeden dat de vloer, die we oorspronkelijk het minst mooi vonden, een baksteensoort is die tot 1970 in Mors werd gemaakt. En het zicht op het water, dat maakte het natuurlijk ook helemaal af. Ik ben fan!

Goed om weten:

  • Vlak bij het huisje ligt een weggetje naar het strand waar er een paar (niet al te stabiele) banken staan en een aanlegsteiger. Ideaal bij mooi weer.
  • Een winkeltje op fietsafstand naast de kerk van Ørding met vers brood en kei-lekkere biologische frisdrank. Zorg wel voor stevige kuiten want het is een beetje heuvelachtig.
  • Over het huren van huisjes: check toch altijd even wat er standaard in de huurprijs inbegrepen is en wat niet. We hebben ondertussen al gemerkt dat vaak het energieverbruik niet inbegrepen is en dat er regelmatig elektrisch (ofte: duur) verwarmd wordt.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Summer trip 2017: ons logement in Denemarken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *