Summer trip 2017: Van Zweden naar Denemarken

Ons plan: na een week Zweden verkassen naar Denemarken. Ik wilde Noord-Jutland wel eens zien. Omdat autorijden niet echt efficiënt was (6 uur onderweg), boekten we de ferry van Varberg naar Greena in Denemarken. Op die manier bespaarden we heel wat auto-uren en kregen we de kans om een korte tussenstop te doen in Aarhus, momenteel culturele hoofdstad van Europa en vrij trendy als ik mijn Instagram tijdlijn mag geloven.
Enig nadeel? De vertrektijd van de ferry was 8:05u dus: vroeg opstaan. Heel vroeg. Om 5:30u zaten we al in de auto richting Varberg.
Op de ferry hadden we 4 uur te overbruggen. Ontbijten, genieten van het uitzicht en de wenkbrauwen fronsen bij een paar Engelse families die om 9u al aan hun Leffe en Tuborg zaten.

Stena lines
Eens aan vaste wal in Denemarken zetten we koers naar Aarhus voor een tussenstop. Eerst het ARoS museum (ter info, kinderen mogen gratis binnen) om daar de collecties te bekijken en wat draaierig te worden bij het rainbow panorama bovenop het dak. Ook al is het gebroed niet direct een grote museumfan, ze hebben toch alles meegedaan, de ene met wat meer gezeur dan de andere.

arhos

aRoS rainbow panorama

Omdat we eigenlijk nog altijd niet deftig gegeten hadden, zocht Filip op google maps wat er in de buurt te vinden was. Hij stelde Toast-it voor. Een goeie keuze: lekkere toast, lekkere milkshakes (voor mij de salty caramel graag) en een tof interieur. Iedereen content.

godsbanen aarhus

Daarna ging het nog langs Godsbanen. We zijn er wel niet binnen geweest en daar had ik achteraf wel spijt van, maar een moeder kan niet alles hebben. Eens terug bij de auto nog een ommetje gemaakt langs de “infinity bridge” om dan rond 18u koers te zetten naar Ørding Strand.

infinity bridge aarhus

Save

Save

Save

Save

Save

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

4 zegjes gedaan op Summer trip 2017: Van Zweden naar Denemarken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *