Twee maand zomervakantie in een notendop

Eén juli begon met een feestje. Het nadeel van jarig zijn midden juni tijdens de examens en toetsen van de grote broers. Zoonlief wilde een zwemfeestje en dus werd het een zwemfeestje met bootje, krokodillen en ander opblaasspul (gelukkig maar want het weer was zoals een groot deel van juli: veel regen) en regelde ik een paar taxi’s die de ganse bende van het zwembad naar ons thuis brachten.
Ikzelf had ook geluk want dankzij mijn ex-collega en voornaamgenote Ilse mocht ik een feestpakket van “Beaublue” testen. Ik kreeg een doos thuis gestuurd gevuld met servieten, ballonnen, een tafelloper, een slinger aangevuld met een hele boel gepersonaliseerde dingen zoals de uitnodiging, een poster en placemats, menu, plakkertjes, etc. Tof. Het werd dus ook een beetje een lui feestje voor mij (of toch niet want 15 servieten in een bootje vouwen, daar ben je best even mee bezig). Het feestje was geslaagd en de decoratie ook. Nand en ik gingen voor het piratenthema. Paste perfect: piraat, bootje, zwemmen, zwembad, …. Het resultaat mocht er dan ook wel zijn en ja, en paar mama’s hebben ook wel expliciet vermeld dat Nand keitoffe uitnodigingen had. Ter info: wie graag een proefpakketje bestelt, kan op deze pagina terecht.
En Nand die was content! De vakantie was goed ingezet.

feestje beaubleu

De rest van de maand juli was voor moeder hoofdzakelijk business as usual of toch niet… Geen huiswerk of lessen overhoren ’s avonds, dat is echt een wereld van verschil en maakt ons gezinsleven heel wat relaxter.
De jongste zoon deed nog een sportkamp, de andere twee amuseerden zich thuis (en gingen ‘s middags gewoon een boterham eten bij vava). Ze worden groot…

Eind juli trok ik voor een aantal weken de deur van ’t werk achter me dicht. Lang leve “ouderschapsverlof”. Even alles loslaten en het leven voor vijf weken in een versnelling of twee lager zetten (of dat was toch het plan). De zonen de luxe gunnen om hun moeder in de buurt te hebben. Eerst was er onze vakantie die via Playmobil Funpark naar Oostenrijk ging.

Nog niet helemaal gerecupereerd van onze reis, gingen onze twee jongste gasten op mountainbikeweek. (Als mama thuis is heeft ze ook tijd om kinderen rond te voeren en Tielt-Winge is natuurlijk ook niet echt naast de deur). Plezant maar erg vermoeiend, dat is wat ik ervan onthouden heb. Na dag één stond er al 44 km op de teller. Volgens mij had Nand nog nooit zover gefietst op één dag.

moutainbike

Mats is ook nog een paar dagen gaan vissen, maar blijkbaar had hij niet het beste plekje (en hebben er maar een paar vissen toegehapt). Volgende keer beter, niet?

vissen

En een guilty pleasure voor de vriendin-buurvrouw en mij: ‘s avonds Pokémon jagen (het is de eerste keer in jaren dat ik me in een game laat gaan). Het voordeel is dat je dan nog eens buiten komt, serieus wat kilometers stapt, hier en daar een terrasje tegen komt, heel wat afkletst en steden als Aarschot, Lier, Leuven en Mechelen herontdekt. En af en toe mochten de kinderen mee… (maar dan niet ‘s avonds) want zij zijn nog meer in de ban van de Rattata’s, Psyducks, Snorlax, … Daar waar de moeders het meer hebben voor het vinden van Pokémon die nog niet in onze Pokédex voorkomen, hebben de kinderen het veel meer voor het battlen in de Gyms. En die mannen, die rolden af en toe eens met hun ogen, maar daar bleef het bij.

En voor de rest was het uitbollen, lummelen, spelen, luieren, … een fijn midzomerfeestje, een bezoekje aan Hestival en daarnaast de standaard verplichtingen: jaarlijkse controle bij de gyn, tandarts, …. Hier en daar is er ook nog een kast uitgerommeld om alles in evenwicht te houden.

De zomer van 2016 zal vooral mijn geheugen in gaan als de zomer van:

  • sneeuwballen gooien op 3000 meter hoogte
  • pokémon jagen, veel pokémon jagen en wandelen om eitjes uit te broeden. En merken dat de twee oudste zonen op zo’n momenten wel kunnen overeen komen (iets dat uiterst uitzonderlijk is)

En wat zal jij nooit vergeten van zomer 2016?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *