Duitsland & Oostenrijk: Nog eens Playmobil Funpark

In de bergen hangen wolken vol regen (in ieder geval toen ik aan deze blogpost startte…ondertussen zijn we al even terug thuis). Het moment om aan het traditionele vakantieverslagje te beginnen. Vorig jaar al werden plannen gemaakt: Oostenrijk met de vrienden. En toen Nand met zijn allerliefste stemmetje zei: “Mama, ik wil nog eens naar Playmobilpark.” was de beslissing snel genomen. We planden een tussenstop in Zirndorf onderweg naar Oostenrijk.

Voor ons was Zirndorf een blij weerzien, voor de vrienden die de extra tussenstop wel zagen zitten een fijne kennismaking. Qua hotel vond ik bij Hotel Knorz de ideale overnachtingsplek. We huurden er twee familieappartementjes, eentje voor 4 personen en eentje voor 6 personen. Mooie kamers, een uitnodigende receptie, een aangename ontbijtruimte, een kindvriendelijke tuin, een gesloten parking voor onze volgestouwde auto’s, een extreem vriendelijke hoteluitbater én op wandelafstand van Playmobil Funpark.

Hotel Knorz Zirndorf Playmobil Funpark

Eten deden we opnieuw bij Zum Bauernwirt en omdat het er zo meeviel beslisten we direct om ook te reserveren voor de volgende dag. Met 9 man kan je niet zomaar ergens op goed geluk binnenvallen. Wie ooit in Zirndorf passeert moet er zeker eens gaan eten en “Heisse Leibe” als nagerechtje nemen.

En nu: Playmobil Funpark. Het weer was een meevaller: stralende zon, mooie temperatuur. We merkten wel wat verschillen ten opzichte van ons bezoek twee jaar geleden. Deze keer stond er security aan de ingang en werden alle tassen grondig gecontroleerd. Verder was er doorheen het park geen gewone Playmobil meer te vinden om mee te spelen (uitgezonderd bij de Ark van Noah) en ook in de grote speelhal was er de vorige keer veel meer speelgoed ter beschikking om mee te spelen. Vermoedelijk zal er te veel speelgoed verdwenen (ofte: gestolen) zijn in het verleden en was dat niet meer haalbaar. Jammer natuurlijk voor de kinderen.

playmobil funpark
Voor de rest was het echt wel een voltreffer, ook voor onze vrienden én er was gratis wifi dus konden de mama’s af en toe nog een Pokémon vangen.

Een paar tips:

  • Ga je met vrienden weg en ben je van plan samen te rijden: pak een stel walkie-talkies mee. Heel handig voor de sanitaire stops of andere communicatie.
  • Playmobil Funpark: pak zeker een handdoekje mee.
  • Wil je ergens boeken: zoek een verblijf via één van de grote sites maar probeer rechtstreeks bij het hotel te boeken. Win-win voor zowel het hotel als de klant.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *