Pokémon GO: de eerste tips (na 2 dagen)

Zaterdag, terwijl een zoon zich in het reddend zwemmen bekwaamt, waag ik me aan de installatie van Pokémon GO, de hype van het moment. Kwestie van dat uurtje in de cafetaria-zonder-drank nuttig te besteden. In nog geen 2 minuten heb ik al 3 Pokémon (hetzelfde in het meervoud blijkbaar) te pakken. Zou het echt zo makkelijk zijn?

Terug thuis wordt er wat geëxperimenteerd. Hier en daar wat rond klikken en eens kijken wat “Incense” (een walm die Pokémon zou moeten aantrekken) nu juist doet. Op sletsen (ik) en crocs (de middelste zoon) gaan we eens effe op jacht. We vangen een paar Pokémon en hebben na een uurtje toch wel paar kilometers in de benen.

Zondagnamiddag zijn de zonen helemaal in de ban van en overtuigen ze manlief en mij om samen op jacht te gaan. Buit na 2 uur wandelen? Toch een tiental Pokémon en 5 kilometer in de benen.

Maandagmorgen: in het station in Mechelen toch eens rap de app openen en ik zie al direct een massa Pokéstops waar je goodies (balletjes en andere) kan krijgen. Eens in Brussel merk ik dat het Pokémon landschap er in een “verstedelijkte” omgeving heel anders uitziet. Pokéstops à volonté, bijna op elke straathoek. In de 15 minuten die ik nodig heb om, onderweg naar huis, bij het centraal station te komen tikken de Pokéstops en gevangen Pokémon goed aan.
Een collega bevestigde het vanmiddag. Zijn vrouw (ter info: ze wonen in Brussel) had op 8 km wandelen al 40 Pokémon gevangen.

Het bewijs: De linkse screenshot nam ik onderweg naar huis toen ik nog in Brussel stad was. Aanzienlijk méééééér Pokéstops. Het rechtse screenshotje is genomen bij ons thuis, op den boerenbuiten dus. Laat ons zeggen dat het platteland redelijk achtergesteld is in Pokémon Go en dat we hier heel wat meer kilometers moeten afleggen.

Pokemon stad versus platteland

Dus…wil je ook op jacht gaan?

  • Neem de moeite om voor een paar uurtjes (of de tijd dat de batterij van je smartphone het trekt) naar de stad te gaan. Zie hierboven.
  • Op den boerenbuiten moet je vooral genieten van de natuur tijdens de jacht (de vangst is maar zozo). Wil je toch wat meer jagers aantrekken, dan kan je een “Lure module” aankopen voor 99 cent en activeren. Die module trekt van voor een half uur Pokémon aan naar een Pokéstop.
  • Hangen de zonen al een paar weken vooral achter een scherm, dan is dit de ideale manier om te zorgen voor extra beweging en die hoognodige vitamine D.
  • Bij Pokéstops kan je ook eieren verzamelen die je kan uitbroeden in een incubator. Om de eieren uit te broeden met je opnieuw kilometers doen (en: kilometers gedaan met de fiets of auto tellen niet mee, je smartphone buiten op een platendraaier leggen zou blijkbaar wel werken). Op dit moment stapt Nand nog een paar toertjes in de tuin om een paar eitjes uit te broeden ;-).
  • Over de Pokégym kan ik nog niet veel zeggen. Ik ben onderweg naar huis even in Leuven gestrand wegens een ongeval om mijn treinroute. Omdat ik een kwartier moest wachten heb ik toch eens zo’n Gym geprobeerd. Voor zover ik weet komt het erop neer een Pokémon te kiezen met een voldoende hoog CP (Combat Power) zodat je op hetzelfde niveau zit dan je rivaal. Als je als mij alleen Pokémon heb met een CP niet veel hoger dan 100 dan kan je best eerst zorgen voor extra CP om te voorkomen dat je afgaat zoals ik daarstraks. Eens je in een battle zit komt het erop aan snel te tappen, te swipen of een lange tap te doen (dat had ik ook beter op voorhand geweten).
  • Laat je kinderen eens een uurtje los op de app, ze weten veel sneller jou hoe het allemaal werkt. Misschien is dit gewoon de beste tip.

Veel succes!
Hebben jullie nog tips? Laat maar komen.

 

Bewaren

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *