Duitsland & Oostenrijk, Dag 2: Playmobil Funpark van ‘s morgen vroeg tot ‘s avonds laat

De grote dag: we bezoeken het Playmobil Funpark en het valt nog beter mee dan we verwacht of gehoopt hebben.
Geen pretpark, wel een gigantische speeltuin helemaal in het teken van Playmobil. Vergeleken met Legoland vorige zomer, springt dit park er zeker bovenuit. Extreem verzorgd en netjes, leuke thema’s met aangepaste activiteiten: een rondje peddelen in een bootje (in de toiletblokken staan zelfs droogkasten mocht er toch iemand nat worden), paarden wassen in de boerderij of goud en edelstenen zoeken in de goudmijn. Bij de piratenboot kan je op een vlot rond peddelen en bij de dino’s kan je klauteren.

Playmobil funpark

Her en der heb je de kans om met gewoon Playmobil speelgoed te spelen: in de zandpartijen staan graafmachines, de ark van Noa is gevuld met waterbakken vol met allerlei boten en in de grote hal kan elk kind naar hartenlust met Playmobil speelgoed spelen. Alleen voor de bouwkraan vragen ze de garantie van een volwassene.

Playmobil NoahJawel, de zonen hebben ons meermaals gevraagd waarom we hier niet in de buurt kunnen wonen … dat zegt genoeg. Ik had al lang een seizoenskaart gekocht mochten we wel in de buurt wonen want volgens mij zouden de zonen hier elke week willen spelen.

Mats heeft het goed te pakken en wil gewoon met elk figuurtje dat we tegenkomen op de foto, liefst in innige omhelzing. Mijn fototoestel staat er vol van.

playmobil-funpark-mats
Qua toegangsprijzen viel het heel goed mee, iets van een 11 euro per persoon en hamburger die we aten in het Wilde Westen was echt lekker.

Hier komen ooit nog eens terug!

We sluiten de dag af bij Alte Veste in Zirndorf, lekker, alleen jammer dat de kindermenu’s vrij beperkt zijn en het er zo druk is dat er geen tijd is voor dessert.

Weetje: In Duitsland drinken ze in ‘t groot. Drank is er in 33cl formaat, maar ze schotelen je liefst een ‘Grosse’ van 0,5 liter voor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *