Mijn mooiste herinnering?

Ik hing gisterenavond al vrij vroeg in pyjama voor de buis. In “Iedereen beroemd” werden mensen van alle leeftijden gevraagd naar de “mooiste herinnering uit hun leven”.

Ik hoorde de antwoorden en dacht bij mezelf: “Wat was mijn mooiste herinnering tot nu toe?”. Eerlijk gezegd, het voelde heel moeilijk er één uit te pikken.

Is het de geboorte van de drie zonen? Misschien.
Of is het de herinnering waarbij mijn moeder, op haar sterfbed, Mats 1 dag na zijn geboorte in haar armen had. Het is in ieder geval iets dat me mijn hele leven zal bijblijven.
Of is het die dag in Oostenrijk dat we bovenop de berg stonden en het overweldigende uitzicht ons de mond snoerde?
Of onze vakantie in Denemarken?
Of die avond in augustus toen we in de tuin vallende sterren telden?

Valt er wel te kiezen? Volgens mij is het leven een aaneenschakeling van mooie (maar ook minder mooie) momenten die nadien herinneringen worden.  That’s life, not? Een herinnering bestempelen als het allermooiste? Gewoon onmogelijk!

Wat zouden jullie antwoorden als jullie dezelfde vraag voorgeschoteld krijgen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Mijn mooiste herinnering?

  1. fieke zegt:

    Goh, eentje om over na te denken, maar ik zou dan toch ons huwelijk antwoorden. Zo’n intense momenten die je met elkaar en met je familie beleeft, dat vergeet je niet snel!

  2. Samaja zegt:

    Ik vind dat ook een heel moeilijke vraag om te beantwoorden. Onze huwelijksdag was natuurlijk heel speciaal, maar ook bepaalde reizen samen met de echtgenoot waren momenten waarop we zorgeloos van het leven konden genieten. Al zijn er ook zoveel kleinere dingen die het leven zo mooi maken, ik vind het veel te moeilijk om daar nu 1 van te kiezen.