Duitsland & Oostenrijk, Dag 9: Naar de Furkla Alpe hütte

We wandelen naar Aple Rona waar ze kaas maken en je verse yoghurt, melk of botermelk kan drinken. De verse melk en yoghurt smaken (en zo’n beker van 0,5 liter daar heb je mee gedronken). De botermelk is de pure botermelk (zoals mijn grootouders die maakten in mijn kindertijd) en dat vindt onze botermelk-met-druivensuiker-man Mats net iets minder.

Alpe Rona

Met een picknick in de rugzak wagen we ons aan een klim van zo’n 400 meter (in hoogte, niet lengte) naar de Furkla Aple hütte. Eerlijk? We hadden het ingecalculeerd dat we halverwege misschien rechtsomkeer moeten maken.  Maar zoals telkens, het eerste half uur: gezeur en gezaag. Daarna? Enorme motivatie om hogerop te raken. Een serieuze klim, dat was het zeker (en hijgen dat je daarvan begint te doen).

Net wanneer we ons op een bankje installeren voor onze picknick en de eerst boterhammen gesmeerd zijn, passeert er een horde bergkoeien. De eerste koe probeer ik nog braafjes op andere gedachten te brengen door eens aan haar halsband te trekken. Als ook haar vriendjes met een even grote nieuwsgierigheid opdagen, graaien we onze potten confituur en honing bij elkaar en kruipen we onder de schrikdraad door (bij mij ging het net ietsjes te vlot, ik maakte een mooie sliding onder de draad) en zochten een paar meter lager een veiliger plekje.

Furkla Aple

We wandelen verder, en net wanneer ik overweeg voor te stellen om terug te draaien, merkt Arne het hut op die we willen bereiken. Wat smaakt die kruidenlimonade lekker op zo’n moment! Chapeau voor de jongens en onszelf, we hebben weer een grens verlegd!

Furkla Alpe

Al eens een bergezel gezien? Wij wel!

Weetjes:

  • Onze jongens wandelen graag met een stok. Misschien dat dat toch net iets meer houvast biedt. Als we nog eens naar de bergen gaan, overweeg ik een paar wandelstokken bij Decathlon te kopen.
  • Stevige wandelschoenen zijn hier geen overbodige luxe.
  • We drinken hier gewoon bergwater van de kraan, en lekker dat dat is. Ons Evian water dat we meebrachten is er niks tegen. Thuis in België zijn we al even Vriend van de Tap, maar dit water evenaart alles.
  • We baseren ons voor de wandelingen op het gewone kaartje van het Brandnertal. Dat kaartje heeft geen hoogtelijnen en is niet altijd even duidelijk. We hebben een gedetailleerder kaartje, maar daarvoor is duidelijk wat ervaring nodig (ervaring die we momenteel nog niet hebben).
  • Ter info: bij Kompass.de kan je digitale kaarten aankopen via hun app.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Duitsland & Oostenrijk, Dag 9: Naar de Furkla Alpe hütte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *