Met de bende naar La Douce France

Onze vriendenweekendjes beginnen een traditie te worden. Ik gok op editie 4, en nog altijd even succesvol. Deze keer zochten we het wat verder weg (misschien de hoogmoed van het moment). 430 kilometer is best wel veel voor een weekendje weg.

Vanaf nu gaan we werken met een radius: 100 km voor één nachtje, 200 km voor een verblijf van 2 nachten, 300 km voor 3, enzovoort.

Frankrijk was het, Oost-Frankrijk, ergens op de grens tussen de Moezel en de Elsas. En het was Center Parcs deze keer. Het weekend was zoals steeds weer veel te kort en gevuld met zwembad, waterfietsen, wandelen (de eerste paddenstoelen gespot) en heel veel gezelschapsspellen.

Les trois forets

Maandag vroeg er me iemand of Center Parcs Les Trois Fôrets de moeite was? Mijn antwoord? “Gemende gevoelens” … en hier leg ik uit waarom:

Ik moet eerlijk zijn, dit is een persoonlijke mening, en aangezien ik in heel mijn leven nog maar 3 keer bij Center Parcs op logement was, kan het zijn dat ik één en ander mis.

Het domein van Les Trois Fôrets is groot, heel erg groot. Voordeel is dat je enorm rustig zit, ons huisje keek op het achterkant uit op een bos. Nadeel is dan weer dat het toch wel altijd even stappen (of bergop/bergaf fietsen) is om het centrum van het park te bereiken. De golfkarretjes, die je kan huren, rijden talrijk rond.
Toen ik zaterdag even snel een geocache wilde gaan zoeken net buiten het park, merkte ik dat het park zo goed als hermetisch afgesloten is en dat je niet zomaar een stapje buiten het park kan zetten. Het voelde een beetje als valse vrijheid. Als ik dan vergelijk met Landal waar we al vaker geweest zijn, zijn er her en der poortjes voorzien om het park buiten te raken meestal voor een wandeling of fietstocht. Bij de geocache ben ik niet geraakt.

De “Eden VIP cottage” is ruim en voorzien van alle luxe, sauna en stoomcabine incluis. De badkamers waren perfect in orde, comfortabele bedden en een Amerikaanse ijskast.
Het salon en de stoelen waren wel wat minder. Het salon bestond uit verschillende stukken met losse kussens en zag er redelijk afgeleefd uit. De zitting van de eetkamerstoelen was bekleed met stof… ik hoef er waarschijnlijk geen tekening bij te maken hoe die stof er ondertussen uitzag.

Dan het zwembad: subtropisch, groot en met een mega-speelding voor de kinderen. De glijbanen vond ik wat minder (in vergelijking met die van Océade). In de meeste glijbanen was het pikkedonker en daarom voor mij minder leuk. De wildwaterbaan was tof maar volgens mij heel erg sletig voor je badpak (het voelde op een plek als schuurpapier). Mijn raad? Pak niet je beste badpak mee naar het zwembad.

We gingen telkens zwemmen in de voormiddag en keer op keer was het extreem druk. De vrienden die mee waren en al vaker bij Center Parcs te gast waren, gaven aan dat het veel beter is om tijdens schoolvakanties (wanneer de Fransen geen vakantie hebben) te gaan. Het is er dan ook stukken rustiger. Iets om te onthouden.
Het zwembad opent pas om 10u. Laat, volgens mij. Door een uurtje vroeger te openen spreid je de drukte meer en voorkom je dat mensen zich beginnen te ergeren aan die massa. De glijbanen (zowel met als zonder band) gingen -onbegrijpelijk maar waar- pas om 11u. open, met lange wachtrijen tot gevolg. Er leken ook veel te weinig banden te zijn. Een weetje: de glijbanen zijn allemaal gesloten op maandag. Er valt dan duidelijk heel wat minder te beleven terwijl dat nergens vermeld wordt op hun website.

Het park promoot tal van activiteiten die je op het park kan doen. Activiteiten die naar mijn gevoel erg prijzig zijn. Als volwassene een uur klimmen in het klimparcours? Je betaalt zomaar even 24 euro/pp. Toch wel meer dan genoeg, niet? Als ik hier nu nog eens op deze activiteitenpagina kijk, valt me het “inbegrepen” labeltje op, alles zonder is dus betalend (maar prijzen worden wijselijk niet vermeld).
Gelukkig hadden we bij het boeken een aantal ‘toppings’ gekregen en was daardoor een half uurtje waterfietsen wel gratis. Ook wij moeten naar onze portemonnee kijken!

les trois forets

Er is een redelijke supermarkt in het centrum met een goed aanbod. De prijzen van het brood leek ons gemiddeld. Alleen die donuts van 2,7 euro, dat was echt over the top.

De WIFI in de huisjes is betalend (ideaal om te detoxen). In het centrum is er op een aantal plaatsen gratis WIFI. Er wordt wel een app gepromoot waarmee je openingsuren en activiteiten kan raadplegen, maar ik vermoed dat die niet zo succesvol is als je moet betalen voor de WIFI.

Tijdens het wandelen passeerden we een hert (of zoiets) dat rustig stond te eten uit de handen van de mensen die op het terras van hun cottage stonden. Geen idee of het een wild hert was. Het zag er in ieder geval al heel erg tam uit. Trouwens, het park is gewoon rond een bos gebouwd, plek genoeg voor een wandelingetje.

weekendje Center Parcs

Moe maar voldaan arriveerden we zondagnacht iets voor 12u thuis. Gelukkig lagen de zonen al te knorren in de auto. We weten ondertussen ook dat manlief graag het lot tart zodat we met nog slecht ’15 km actieradius’ in de Ardennen op zoek moesten naar een tankstation. Man, was ik blij dat het tankstation ondertussen niet failliet gegaan was (de GPS is niet zo up-to-date), toen we arriveerden stond er nog slecht 5 km op de teller).

Ik zoek nog een paar grote vakantiehuizen zodat we opnieuw kunnen gaan plannen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Met de bende naar La Douce France

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *