Een “leuke-dingen-doen-op-zondag” dag

Het was gisteren een “leuke-dingen-doen-op-zondag” dag. De dag ging eerst richting Brussel waar we verwacht werden voor de productlancering van de Playmobil Super4 collectie. De zonen wisten direct waarover het ging, de moeder had wat meer tijd nodig. Voor wie ook nog niet mee is: Super 4 is een TV serie waarin de Playmobil figuren Ruby, Alex, Twinkle en Gene de hoofdrol spelen.

Playmobil Super4

Wij kregen de kans om twee afleveringen op groot scherm te bekijken en de zonen konden met de Super4 speelsets spelen. Nand ziet de skyjet wil zitten voor onder de Kerstboom. Mats zijn oog viel direct op de imker en bijenkast (die pas in december uitkomt en eigenlijk bij het Country thema hoort). En ik … ik dacht dat het echt wel de juiste beslissing is om in juli 2016 nog een bezoekje aan het Playmobil Funpark in Zirndorf te plannen nadat Nand het zo lief vroeg een paar weken geleden.

playmobil

Omdat we dan toch in de buurt waren en ik vorige zomer ijverig puntjes van Alpro spaarde, gingen we zwemmen in Océade (volgens mij was ik daar echt nog nooit geweest). Niet goedkoop (bijna 20 euro per persoon) maar dankzij die 1+1 gratis spaaractie konden we de kosten wat drukken.

océade

Onze eerste indruk was goed. Propere kleedkamers (zowel bij aankomst als vertrek was er iemand aan het poetsen. Een internationaal publiek, vriendelijke maar correcte medewerkers.
We hebben ons goed geamuseerd, en dat is het belangrijkst. Golfslagbad en glijbanen allerhande. De glijbanen met de banden waren onze favoriet.

Tips voor wie zelf van plan is om Océade te bezoeken?

  • Kijk bij het binnengaan naar het tijdstip op je kaartje. Je mag max. 4 uur in het zwembad blijven. In het zwembad is het even zoeken, maar er hangen toch 2 klokken omhoog.
  • Zorg dat je aan de fotograaf ontsnapt bij het binnengaan.
  • Ga op momenten dat het rustig is. Toen we er toekwamen rond 13:30u was het erg rustig bij de glijbanen. Even later was dat we anders (maar het ging wel nog vlotjes).
  • Wil je zoals ik de waaghals uithangen en de Orkaan proberen, zorg er dan voor dat je je haar niet met een klem opsteekt. Laat ons zeggen dat ik die glijbaan lichtjes onderschat had. Tegen de tijd dat ik beneden was had ik een zere kop. Toen manlief bij het omkleden achteraf wat beter keek, werd duidelijk dat de sluiting van die haarklem gewoon een wonde gemaakt had op mijn achterhoofd. Zwaartekracht en zo …
  • Veel glijbanen doen is ook veel trappen nemen, een goeie training.

En zo vloog onze zondag voorbij. Die “leuke-dingen-doen-op-zondag” dag blijft een topper!

Als kers op de taart, zag ik deze auto op de parking. De max toch?

44 op auto

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *