Het is weer Week van het bos

Van 11 tot 18 oktober is het weer Week van het Bos. Het Agentschap voor Natuur en Bos zet dit jaar de Natuurhelden centraal en organiseert tal van activiteiten.

Op 27 september werden Mats, Nand en ik getrakteerd op een voorproefje: de merkwaardige bomenwandeling in Antwerpen stad. Het klonk een beetje vreemd: van de boerenbuiten naar ‘t Stad voor een natuurwandeling, maar bomen vind je natuurlijk overal. Ook merkwaardige bomen.
Wees eerlijk, een veel beter verjaardagscadeau voor onze natuurliefhebber kan je je toch niet voorstellen (tenzij dit natuurlijk). De middag startte met een gezellige picknick in Park Spoor Noord. Natuurheld (en boswachter) Bart was ook aanwezig. Alleen zijn superhelden cape was hij thuis vergeten, wist hij ons te vertellen. Toen Mats van Natuurheld Bart een chocomoussetaartje mét kaarsje kreeg voor zijn verjaardag zag je zijn ogen gewoon schitteren van contentement. Toch plezant om je kind zo te zien genieten op zijn verjaardag.

Week van het bos

De merkwaarde bomenwandeling bracht ons op plekjes Antwerpen waar ik nog nooit geweest was (zelfs niet tijdens mijn studentenjaren lang geleden). We leerden over de moerbeibomen in het Begijnhof (en hoe zijn soortgenoten gebruikt worden voor zijdeproductie). We zagen een amberboom naast mijn oude vertrouwde school (ter info: die bomen stonden daar indertijd nog niet). We stonden naast een taxus en een Maria-grot in hartje Antwerpen. We hoorden over de plataan en staken meer op over de berken die groeien op de kademuur.

Week van het bos

Mats vond het allemaal reuze-interessant, Nand ietsje minder maar die was waarschijnlijk net iets te klein.

Wil je volgende week zelf ook het bos in duiken? Kijk eens op de activeitenkalender of op hun recent vernieuwde website. Ik kan een wandeling met een boswachter Natuurheld of gids alleen maar aanraden.

We werden uitgenodigd door het Agentschap voor Natuur en Bos.  Alles hier geschreven, is mijn eigen mening.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *