Noord-Oost Duitsland: dag 1 – Op naar Middenmank in Glaisin

Naar jaarlijkse gewoonte, hier een vakantieverslag van ons weekje Duitsland:

Vroeg uit de veren. Het journaal voorspelt heel veel files. Dus vertrekken we nog voor 7 uur richting Duitsland voor een ritje van zo’n 650 km. Een bakker is op dat uur nog niet open in ons dorp, maar gelukkig vinden we nog een bakker in Aarschot net voor we de E313 opgaan. Een super lekker broodje gekocht met kaas en spek erop meegebakken. Moet ik thuis ook eens proberen.

Onze rit verloopt vlotjes. Op vakantie gaan? Dat is voor de overgrote meerderheid duidelijk niet richting Duitsland. Van de voorspelde files komen we er geen enkele tegen.

Bezigheden onderweg? Op de achterbank: vooral op elkaars lip zitten. Voor de rest amuseren ze zich met de Doodle Magic Reisset (die ik van Crayola kreeg om te testen). Ideaal om raadspelletjes te doen (en voor Nand het moment om vieze woorden te schrijven. Boys will be boys …).

Doodle Magic Crayola

De rit verloopt zelfs zo vlot dat we dreigen veel te vroeg op onze bestemming aan te komen. Gelukkig passeren we nog een bakkerij waar je ook broodjes kan eten en aangezien we ondertussen al 100 km via de gewone weg gedaan hebben was dat meer dan welkom want baanrestaurants vind je dan niet meer.

Soit, eens toegekomen op onze bestemming voor de week  – zowat in the middle of nowhere- is het liefde op het eerste gezicht. De tuin voor wilde bloemen waar de bijtjes en vlinders vrij spel hebben, is het eerste dat me opvalt. De moderne deur aan de schapenstal het tweede.

Middenmank

Middenmank is een Ferienhof waar een zestal appartementjes ingericht zijn in een oude boerderij. Het washuis staat er net naast en daar logeren wij. Genoeg apart om apart te zitten. Ander voordeel? Via een deur in onze badkamer komen we zo in een afgeschermd stukje tuin dat rechtstreeks op de sauna uitgeeft. Even in ons handdoekje naar de sauna lopen is echt wel makkelijk. Er is ook een slaapbak (of hoe ik het ook moet noemen) waar in principe vier kinderen kunnen slapen. Wij houden het op twee.
Dankzij een boeketje veldbloemen op de tafel voelen we ons direct ook meer dan welkom.

Middenmank werkplaats

Andere aantrekkelijkheden?

  • De schapenstal, sommige appartementjes hebben zelfs vanuit de keuken zicht op de stal.
  • De speelkamer, heel mooi maar door het mooie weer is er daar nog niet gespeeld
  • Het werkhuis, echt iets voor de mannen
  • Ruime tuin om te spelen en te ravotten
  • Angelstelle met steiger om een hengeltje uit te gooien (Mats was content toen hij dat zag)

Eens uitgepakt moet er ook nog voor eten gezorgd worden. We rijden richting Ludwigslust, zo’n 10 km verderop. Dichterbij is er geen winkel te vinden. We stoppen bij de eerste winkel die we tegenkomen. Misschien niet direct de ideale keuze, die ‘Penny’ supermarkt. ‘Den Aldi’ is er niks tegen, en als je met een volle kar buiten rijdt voor nog geen 25 euro dan vraag je je wel af hoeveel vlees er effectief in dat BBQ vlees zit dat je net gekocht hebt.

Laat ons zeggen dat de buurt waar we de winkel vonden nu ook niet meteen de beste kant van deze voormalige DDR stad toonde. Op de hoeken van de straten was het groot huisvuil gewoon gedumpt. Ik vroeg me toch wel af of we wel in de beste regio geboekt hadden. Gelukkig vertelde de eigenaar ons zondag dat dat niet beste buurt van de stad was en dat we beter in de supermarkt verderop in de stad gingen winkelen (een hemelsbreed verschil).

We hebben eten voor de avond, en vallen in slaap (op toch wel erg harde matrassen, een klein minpuntje misschien) met op de achtergrond de muziek van één of andere GOA party in de buurt.

Onze vakantie is begonnen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , , . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Noord-Oost Duitsland: dag 1 – Op naar Middenmank in Glaisin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *