Noord-Oost Duitsland: dag 2 – Ludwigslust

De dag begint met een Frühstückskiste die ons een instant vakantiegevoel geeft. Een ontbijt dat net iets meer is. Warme broodjes, hardgekookte eitjes en ander lekkers in een mooi verzorgde kist. Relaxed buiten ontbijten bij een stralend zonnetje, wat wil je nog meer op vakantie. Het moet niet altijd de côte d’Azur zijn, ook Noord-Oost Duitsland heeft duidelijk zijn charmes.

middenmank ontbijt

We doen het rustig aan in de schommelzetel met een boek en het zachte gedreun van de party op de achtergrond (ter info: de fuif gaat nog door tot ’s avonds en in de loop van de dag passeren we ook een politiecontrole die juist een auto binnenste buiten gekeerd heeft. Ik vermoed dat het ene met het andere te maken heeft). De zonen leven zich uit met de bouwpakketten die ik thuis al bestelde met het oog op de werkplaats.

middenmank

In de namiddag rijden we naar Ludwigslust. We maken er een wandelingetje, passeren bij het kasteel en komen ogen te kort in het kasteelpark. We pikken nog een paar geocachen mee en genieten van het zonnetje.

Ludwigslust ludwigslust

Als ’s avonds er een verdacht geronk klinkt in de verte springen Mats en ik op fiets. We gaan op het geluid af en komen niet terecht op het GOA-feestje (al denken we het in de verte wel gezien te hebben) maar zien we nog juist twee pikdorsers opkramen voor de dag. Ook Mats zijn congé is nu al geslaagd.

Middenmank toast

We toasten met een dag vertraging op onze vakantie, proberen de sauna en zelfs Mats waagt zich aan 10 minuten zweten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , , . Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Noord-Oost Duitsland: dag 2 – Ludwigslust

  1. Hallo. Na onze vakantie googelde ik Ludwigslust, en ik stuitte op een Nederlandstalig verslag. Ik las dit, en het blijkt dat jullie op de zelfde dag als wij in Ludwigslust waren. Ik herinnerde me dat we bij een maquette stonden en dat er ook een Vlaams gezin stond te kijken. Nu zag ik jullie foto’s en ik heb een foto waar mensen staan te kijken bij de maquette. Nu blijkt dat dit jullie gezin betreft. Wat een toeval.
    Ook voor ons was dit gedeelte van Duitsland totaal nieuw. Op Insel Poel hebben wij ook een fietstocht
    gemaakt. Als je het leuk vind wil ik die foto wel mailen. ( Jullie staan er wel met de ruggen op.)
    Ik heb dan even je mailadres nodig.
    Hartelijke groeten van Ingrid Kemerink op Schiphorst Weerselo Nederland