Ilse in Londen

Alleen reizen, het is niet mijn sterkste kant. Maar af en toe moet een mens eens uit zijn comfort zone stappen, zoals ik vandaag. Een interessante conferentie, die kan je toch niet zomaar laten schieten.
Als een flinke meid stapte ik daarstraks vol zelfvertrouwen de metro op om in Brussel-Zuid terug af stappen en me daar aan een paspoort controle en metaaldetector te laten onderwerpen.

Terwijl nieuwe dingen me in het verleden makkelijk wat stress bezorgen, viel het vandaag super mee. Ik moest wel aan iemand vragen (eerlijk is eerlijk) waar de Eurostar te vinden was in Brussel-Zuid maar voor de rest heb ik alles netjes alleen afgehandeld.
De Eurostar rit verliep vlot, mede door mijn buurman (en Engelsman) die me om te beginnen complimenteerde met mijn Engels (Oh, yes!). Daarna ging het gesprek vlotjes verder omdat de plek waar ik momenteel werk, ook de plek was waar hij vandaag vandaan kwam.
Enne, die Oyster cards voor de metro kan je ook op de Eurostar kopen, direct weer een zorg minder.

In Londen St.Pancras was het gewoon de grote massa volgen. Er is gewoonlijk maar één way out en ik wist verbazend goed de metro te vinden. Geen idee hoe ze het doen. In Brussel heb ik altijd de grootste schrik de verkeerde kant uit de gaan. Die Britten hebben dat duidelijk beter aangepakt. Ik heb nooit moeten zoeken naar een juiste richting, heb me zelfs totaal niet verloren gevoeld (iets wat me in Brussel wel eens durft te overvallen). Zelfs met één overstap onderweg heb ik vlotjes mijn bestemming bereikt. Daar heb ik welgeteld één keer een straat terug moeten oversteken om bij het hotel te raken.

Tip: Mijn Londense collega op ‘t werk had me voor ik vertrok nog een nuttige app bezorgd, Tubemap. Echt een aanrader!

Hoogtepunt tot nu toe? Horen dat je eigenlijk voor eind februari boekte in plaats van maart. Enne, totaal niet gepanikeerd. Ik was gewoon al blij dat die vent me redelijk rap kon zeggen dat er nog kamers vrij waren. Oef. Ik was zelfs bereid geweest om de volle pot opnieuw te betalen als ik maar een bed had. Erg veel moeite heb ik niet moeten doen om de prijs naar beneden te krijgen, de dame in kwestie stelde me direct voor dat ik gewoon het prijsverschil kon bijpassen. Nog een oef en vooral: dank je wel, Ibis voor de geste (en neen, dit is niet gesponsord)! Dit ga ik nooit meer voorhebben, vanaf nu worden data 5 keer gecontroleerd (ha, ik ben een echte gebruiker, de schuld bij mezelf leggen. Dat er daar vandaag ook een gast stond die blijkbaar voor vandaag binnen een jaar geboekt heeft, kan natuurlijk ook iets zeggen over de gebruikersvriendelijkheid van hun site.)

En dus zit ik hier, op mijn eentje in een hotel met zich op de achterkant van (denk ik) het Royal National Theatre.

London by night

Laat ons hopen dat ik de komende twee dagen van verdere fratsen gespaard blijf want dit is way outside my comfort zone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als . Bookmark de permalink.

8 zegjes gedaan op Ilse in Londen

 1. 'm(i)e' zegt:

  ik vind dat zoooo moedig ! Ik wil namelijk al lang eens op mijn eentje ergens naartoe, gewoon omdat ik vind dat ik dat eens moet doen. Londen staat dan helemaal boveaan mijn lijstje van mogelijkhgeden. Ik woon alleen en woon zéér graag alleen dus je zou denken dazt dat een fluitje van een cent moet ziojn. maar nope, ik heb het tot nog toe nog niet gedurfd…

 2. oon zegt:

  Oooh, zo goed van jou!
  Ik onthoud Tubemap, ook al ben ik nog nooit verloren gelopen. Zelfs de zoon van 9 (eerste keer, 11 de tweede keer) wist feilloos zijn weg te vinden daar. Dat systeem moet echt wel goed in elkaar zitten.

  Geniet van je tijd!

 3. variouskinds zegt:

  Altijd spannend. Nu ben ik wel benieuwd naar de rest.

 4. Sara zegt:

  Geweldig toch? Ik ging dit jaar ook een dagje op en af met vlieger en al. Best spannend idd, maar het me-time gevoel overviel me zodanig!
  Geniet ervan!

 5. Kruimel zegt:

  Buiten die comfortzone ligt bij mij altijd een geweldige hell-yeah-kick. Ik vergeet het altijd tot ie me weer overvalt. Geniet van je uitstap zowel die naar Londen als die buiten je comfortzone.

 6. Kelly zegt:

  Super van je! 🙂

  Ik noteer Tubemap, maar ik ben er eerlijk gezegd nog nooit verloren gelopen. Dat systeem zit gewoon fantastisch in elkaar. Ik kijk al uit naar mijn volgend bezoek eind mei!

  Was de conferentie interessant?

  • ilse zegt:

   @Kelly: een conferentie is voor mij altijd “nieuwe inzichten” en die zijn er zeker.