Destressen

Mijn laatste blogpost in de #boostyourpositivity challenge (Met dank aan Activia, Oon en Lilith voor de organisatie), waarschijnlijk ook de moeilijkste. Ik spreek uit ervaring: stress is een vies beest. Je blijft er best zo ver mogelijk uit de weg, maar makkelijk is het niet.

Think less

Ik heb geen idee hoe stress zich bij jullie manifesteert. Signalen bij mij zijn: een nerveus gevoel in mijn lijf, pijn in mijn nek, spanningen in mijn hoofd en mijn darmen dan extreem prikkelbaar worden.

Mijn destress-trucks (niet allemaal even efficiënt):

 • In bad dobberen met een boek en vooral: de deur dicht.
 • Een boek lezen (en liefst eentje dat je niet kan wegleggen).
 • Natuur en nog eens natuur: het bos, de bomen, weidse velden, heide, … het ontspant me. Al moet ik eerlijk bekennen dat het vooral op vakantie is dat er gewandeld wordt. Gelukkig moet ik vanuit de living mijn kop maar te heffen en ik heb zicht op de velden.
 • Een dagje ontspannen in de sauna. Al een paar jaar gaan we één keer per jaar een ganse dag naar de sauna. We proberen daar dan erg vroeg te zijn zodat we even het gevoel hebben om daar helemaal (met een korreltje zout) alleen te zijn.
 • Lopen met het loopmaatje, of eerder de babbel tijdens het lopen.
 • Een uitje: naar een museum of naar het zwembad met de bende. Even de boel de boel laten.
 • Effeweg vakantie: Een weekendje of een week weg naar een andere omgeving (het hoeft niet altijd ver te zijn). Voor mij is de ultieme destress-truck. Het huishouden en het werk letterlijk achterlaten, genieten van de rust, elkaar en een mooie omgeving.
 • Schoolvakantie: Het is gewoon een feit, ik ben veel meer ontspannen tijdens Kerst-, Paas- en Grote vakantie. Huiswerk maken, oefenen voor toetsen … met kinderen die school niet als hun favoriete bezigheid zien en waar alles niet even makkelijk gaat. Tja!
 • Mijn mantra: “LAAT LOS! LAAT LOS!”. Het help me relativeren.
 • Lummelen: u weet wel, gewoon even niks (nuttigs) doen.
 • Ademen: In-uit, in-uit. De mindfulness heeft zijn vruchten afgeworpen.

Wat zijn jouw destress-trucks? Ik hoor (of lees) ze graag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Destressen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *