Wat eten we vandaag?

In deze tweede week van de #boostyourpositivity challenge schrijf ik iets over energy & positivity, meer bepaald over ons dagelijks eten.

Dat dagelijks eten is huize vierenveertig niet altijd een makkie. De vrouw des huizes komt tegenwoordig ten vroegste om 18:30u thuis, de heer des huizes valt pas ergens tussen 19u en 20u binnen. Gelukkig hebben de jongste zonen in dat geval al bij de grootouders gegeten, maar voor ons en Arne moet er wel nog eten op tafel komen.

Tot vorig jaar viel elk avond niet de vraag: “Wat eten we vandaag?” maar wel “Wat moet ik maken?” om dan daarna met de inhoud van ijskast en vriezer iets op tafel te toveren. Omdat ik die laatste vraag zo beu werd, is er hier sinds 1 januari de weekmenu in voege. Op die paar weken is dat weekmenu concept ons al heel goed bevallen. Onze prins in de keuken kan direct aan de slag als hij thuiskomt, terwijl ik ervoor zorg dat het huiswerk af raakt en kinderen klaar zijn om richting bed te gaan.

Minpuntjes zijn er amper, al is het ons duidelijk dat er regelmatig een restjesdag moet ingelast worden. Verder zorgen last minute beslissingen soms nog wel voor roet in het eten en natuurlijk moeten we tijdens het weekend ook tijd maken voor het opstellen van die weekmenu. Maar toch, niks dan voordelen.

Als het op eten aankomt, merk ik dat we vooral gaan voor verse groentjes en vers vlees of vis. Als ik al eens groeten invries, merk ik dat die eeuwig in de vriezer blijven zitten. Wat we wel invriezen en er regelmatig terug uithalen zijn de grote porties die we zo af en toe eens maken: spaghettisaus, stoofvlees, rode kool, … Trouwens, heb ik al gezegd dat er op ons weekmenu ook een ‘soep van de week’ staat.
De boog moet niet altijd gespannen staan en daarom wordt er hier toch één keer om de twee weken van afhaal gedaan: pizza, frietjes, … U kent dat wel.

Als het echt snel moet, dan gaan we voor wraps. Rijst koken, wrap opwarmen, worteltjes raspen en verse groentjes uit de ijskast halen, samen met wat gerookte zalm en van die Philadelphia met bieslook. Alles op de wrap leggen, dichtplooien en eten maar. De zonen hier klagen nooit wanneer ik zeg dat we wraps eten. Smakelijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Wat eten we vandaag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *