Sweet sixteen

ilse

Dag ilse,

Hier spreekt je stem uit de toekomst. Mag ik je gerust stellen? Je komt er wel!
Al die onzekerheid, het is nergens voor nodig.
Weet je, binnen 24 jaar gelooft niemand nog dat je als kind een eerder introvert meisje was. Je bent 16 en goed op weg om je iets extroverter op te stellen. Trouwens, als leiding in de KLJ moet je wel. Die kinderen luisteren alleen maar naar een stevige stem.
De jeugdbeweging en school zijn je voornaamste bezigheden. Volgens mij ga je ook nog volleyballen. Je zal er nooit echt in uitblinken maar je opslag is soms toch wel wat punten waard. Op zaterdagavond ben je meestal op de Chiro- en andere fuiven in de buurt te vinden.

Boeken blijven een constante in je leven. Even ontsnappen naar een andere wereld, je blijft het leuk vinden.

Heeft iemand je al gezegd dat je naïef bent? Trek het je niet aan. Dat verandert wel met het ouder worden.

Je bent een boerendochter. Thuis bonen plukken in de zomer, het is niet even plezant maar het is wel een goeie leerschool. Werken voor je geld. Je gaat er later nog vaak aan terugdenken.

Weet dat ooit de wereld voor je open gaat. Voor je verder gaat studeren zal je lang twijfelen. Pedagogie en productontwikkeling: ze hebben alleen maar een P gemeenschappelijk. Je zal uiteindelijk de goeie keuze maken. Je studies PO zullen je smaak en interesse in mooie dingen vormen. Je krijgt meer oog voor details. Geloof het of niet, als je afstudeert ligt de wereld voor je open (maar je moet er wel voor werken en de jobs liggen niet voor het rapen). Er komt zelfs een dag dat je gewoon in een groep van misschien wel 30 man durft zeggen wat je denkt. Dat zelfvertrouwen, het groeit.
Mag ik je verklappen dat je een soort van pionier wordt? Je ontwerpt de eerste sites van McDonalds, Technopolis, Bayer,… Er zullen er nog veel volgen en vooral deze zal je nog heel lang bij blijven. Je 40-jarige ik treint ondertussen dagelijks naar the Brussels Bubble. Stof genoeg voor wanneer wij ooit aan onze memoires beginnen.

Ook al ben je geen haantje de voorste als het op het mannelijk geslacht aankomt (heb je eigenlijk al wel een jongen gekust?), je gaat de man van je leven binnen een paar jaar wel tegenkomen. Trouwens, nooit vergeten: liefde is een werk-woord.
Raak maar gewend aan massa’s testosteron. Op een dag heb je 4 mannen in huis.

Mag ik je nog één wijze raad geven, spaar je moeder de komende jaren een beetje. Je zal niet meteen een rebelse puber worden, maar houd er gewoon rekening mee dat jullie niet altijd dezelfde smaak en ideeën over het leven hebben. Ze heeft het goed met jou voor, knoop dat tussen je oren. Zeg wat je haar wil zeggen voor het te laat is.

Zoals ik al zei: Je komt er wel!

ilse

Ik doe mee aan de #boostyourpositivity challenge (www.boostyourpositivity.be) daarom schreef ik in deze post een brief aan mijn 16-jarige zelve.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

6 zegjes gedaan op Sweet sixteen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *