Al van oxyuren gehoord?

‘Mama, er zit een wormpje in mijn kaka.’ Hoe dikwijls kijk jij in detail naar de stoelgang van je kind? Ikke nauwelijks, tot ik zondagmiddag samen met één van de zonen in de toiletpot stond te turen. Plezant is anders en toen ik effectief een klein wit kronkelend draadje ontwaarde, moest ik toch even slikken.

Gelukkig was daar het internet dat me meteen gerust stelde. Aarswormen of oxyuren zijn al bij al onschuldige parasieten die in het onderste deel van de dikke darm leven.  Ze kunnen wel verschrikkelijke jeuk veroorzaken. Dus, de volgende keer als iemand van de kinderen zegt dat zijn poepje jeukt, moet je toch even nadenken.

Gisteren namen we elk een dosis Vermox (ter info: zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek). Die parasieten durven zich nogal te verspreiden onder gezinsleden. We spelen daarom op save te spelen en behandelen iedereen preventief. Binnen twee weken doen we nog eens van hetzelfde en laat ons hopen dat we dan allemaal ontwormd zijn. En ik maar denken dat alleen katten ontwormd moesten worden. U bent gewaarschuwd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Al van oxyuren gehoord?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *