Hebbeding: een robotstofzuiger

Het zomerseizoen bracht niet alleen veel regen, soms zon maar ook veel zand. Zand vooral meegesmokkeld via knieën, benen en voeten om dan in huis ergens op de vloer achter te blijven. De stofzuiger zou overuren kunnen draaien, maar ik kom er niet altijd toe om elke avond een rondje met de stofzuiger te maken. Gevolg: ergerlijke zand aan de voeten wanneer men zich blootsvoets in huis verplaatst. Ergerlijk, inderdaad!

Het internet staat vol met robotstofzuigers. In mijn dromen lijkt zo’n ding de oplossing voor al mijn problemen. Coolblue heeft er zelfs een aparte winkel aan gewijd. En zie hier, zelfs Dyson lijkt recentelijk een robotstofzuiger gelanceerd te hebben.

Is er hier iemand in het publiek die zo’n ding door het huis rijden heeft? Alle ervaringen, goed of slecht zijn welkom.

robotstofzuiger

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Hebbeding en getagd als . Bookmark de permalink.

8 zegjes gedaan op Hebbeding: een robotstofzuiger

 1. lentebloem zegt:

  Ik ga even meevolgen, want wij overwegen ook zo’n aanschaf.

 2. Hannelore Benoit zegt:

  Ik heb er zo eentje in huis ( en ja ook omdat ik het zand onder mijn voeten niet meer kon verdragen 😉
  En eerlijk, ik zou hem niet meer kunnen missen. Zelfs onder de zetel en kasten lukt hier bij ons. Het enige nadeel vind ik het lawaai, dus mag onze robot enkel zijn werk doen als wij niet thuis zijn.

 3. sara zegt:

  Zo’n ding zou ik ook zo zien zitten, ik heb ook al eens in het rond gekeken op een avond dat ik het zand en de kruimels zo beu was. Maar er is hier ene die zo’n machien in huis niet ziet zitten.

  Maar wat met de mini lego blokjes en zo? De jongens elke dag alles laten opruimen gaat ook niet lukken.

 4. Ellen zegt:

  Ik heb een Neato, al een aantal jaren en ben er heel blij mee. Echt handig, doet prima z’n werk en zuigt ook alles onder bed en zetels enzo. Er zijn wel een paar dingen om rekening mee te houden, als je drempels en opstapjes in huis hebt, zal ie daar moeite mee hebben en ook rondslingerende dingen die ie niet op mag zuigen zul je eerst weg of omhoog moeten leggen (geen kinderen en drempeltjes hier gelukkig). Een neato heeft erg goede sensoren en zal niet snel ergens tegenaan rijden of van de trap rijden. Maakt inderdaad wel wat herrie, net alleeen gewone stofzuiger eigenlijk. Maar daarom is het extra handig dat je m aan kunt zetten en weg kunt gaan ;). Dat voelt ook extra efficiënt!

 5. Ellen zegt:

  Dat ding van ons heeft trouwens gewoon een bakje dat je moet legen, geen stofzuigerzak ofzo, dus je zou opgezogen legoblokjes er desnoods wel weer gewoon uit kunnen halen, niet ideaal maar toch.

 6. Emmy zegt:

  Over dit onderwerp wil ik mijn mening ook wel even geven.
  Net als Ellen hebben wij hier een Neato staan.
  Veel opzoekwerk van mijn man, bracht ons bij dit merk.
  Jammer genoeg bleek onze aankoop het niet zo goed te doen en kregen we gauw af te rekenen met battery issues.
  Gelukkig heeft Neato een super service (en nee, dit is niet gesponserd :-)) waardoor we de dag nadien al een nieuwe robot in huis hadden die het nu dus super doet!
  We zouden hem hier ook niet meer kunnen missen.
  Het lawaai moet je er inderdaad bij nemen.
  Al is het natuurlijk een luxe om het toestel aan te zetten en ondertussen op uitstap te kunnen gaan!
  Wat mij betreft zou ik onze Neato niet meer kunnen missen

  Veel succes met jou keuze!

 7. An zegt:

  Wij hebben bijna 2 jaar geleden een Samsung in huis gehaald en die twee weken na aankoop weer teruggestuurd. Een vreselijk ding was het : het opvangbakje was véél te klein (en écht zo’n grote vuilaards zijn wij nu ook weer niet) en hij liep echt overal vast.
  Ik zeg het, ‘t is twee jaar geleden, dus die dingen zijn misschien al veel geëvolueerd. Ik lees in elk geval mee want de meesten hier zijn precies wel héél tevreden met hun Neato. Wie weet ga ik ook weer overstag !

 8. Danielle zegt:

  Wij hebben al ruim 1.5 jaar een Roomba, en zijn hier heel tevreden over.

  We gebruiken een versie met virtuele muur, en dat is erg handig om meerdere kamers tegelijkertijd te reinigen. Je zet deze ‘lighttower’ in de deuropening, en de stofzuiger vind vanzelf zijn weg terug naar het basisstation. (op voorwaarde dat je de deur met een deurstopper vastzet, want anders kan het wel eens zijn dat de stofzuiger zelf de deur dicht duwt).

  Bij ons wordt de Roomba enkel gebruikt op laminaatvloer, zonder tapijten. Kleine drempels zijn geen probleem, daar rijdt ie gewoon overheen. Tapijten die afgewerkt zijn met flosjes zijn wel een probleem.

  De Roomba komt echt overal al lijkt het in het begin alsof hij in het wildeweg rondrijdt. Wij hebben zelf een test gedaan met de papiersnippers uit een perforator en echt alle stukjes waren opgeraapt, zelfs in de kleinste hoekjes.

  De trap wordt vermeden, daar is ie nog nooit van af gedonderd.

  Een tevreden gebruiker dus, ik kan em niet meer missen.

  grtz Danielle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *