Citytripje Luxemburg

Een citytripje naar Luxemburg, waarom niet? Het werd ons vorige week in de schoot geworpen. De ideale afsluiter van de zomervakantie.

We hadden de eer en het genoegen de kindvriendelijkheid van Hotel Novotel Luxemburg Kirchberg te testen. We moeten eerlijk zijn, het heeft onze test goed doorstaan.
Met vijf op hotel, dat geeft gegarandeerd logistieke problemen. Of je krijgt twee hotelkamers toebedeeld die net niet dicht genoeg bij elkaar liggen waardoor je als koppel genoodzaakt wordt om elk apart één of twee kinderen bij zich in bed en op de kamer te nemen. Even gezellig als koppel lepeltje-lepeltje slapen is er dan niet bij.
Of het hotel heeft een junior suite. Op zich geen probleem, maar meestal is één van die extra bedden van mindere kwaliteit en dus ook weer niet helemaal ideaal.

Het wapen van dit hotel? De magische deur! Ja, die magische deur maakte een hemelsbreed verschil. Wat een uitvinding: Twee volwaardige kamers, met daartussen een deur. De kinderen slapen schonekes bij elkaar, en mama en papa kunnen wel lepeltje-lepeltje slapen. Een bed is er niet gewoon een bed. Elke kamer heeft twee tweepersoonsbedden. Dus als je goed rekent, zou je zelfs met acht comfortabel slapen in deze kamers, ideaal voor grotere gezinnen. Of gewoon makkelijk omdat je de kinderen in de ene kamer kan instoppen en je daarna in de andere kamer nog even kan lezen of TV kijken. Je bent dus ook niet verplicht om gelijk met de kinderen op stok te gaan. Als we echt wilden konden Filip en ik elk nog in een apart bed slapen. Je ziet, je kan alle kanten uit met die kamers.
Hip hip hoera voor de magische deur. Voor ons alleen nog naar hotels met een magische deur en niet alleen in Luxemburg.

Ik besefte pas achteraf dat ik geen foto van die magische deur nam. U zal het moeten stellen met Mats die één van de bedden test.

Novotel Luxemburg Kirchberg

En verder:
De ontvangst: 4 sterretjes. De zonen kregen elk nog een lichtgevend jojo mee. Dat is natuurlijk scoren, zeker bij die van ons.
Het ontbijt: 5 sterretjes. Het was wel even zoeken naar de warme chocomelk, maar met lekkere kleine pannenkoekjes krijg je iedereen over de schreef. Neen, dat hongergevoel heeft achteraf wel even op zich laten wachten.
Locatie: Luxemburg Kirchberg. In het midden van de Europese wijk, dus wat mij betreft een iets te groot ‘werk’ gevoel. Maar niet iedereen moet elke dag naar de Europese Commissie pendelen en daarom zou ik zeggen: met zicht op het Europese hooggerechtshof en de European Investment bank. Vlak bij Museum Dräi Eechelen. Op een werkdag zal het waarschijnlijk anders zijn, maar tijdens het weekend: extreem rustig. Nand sliep tot na 9u en dat is eerder uitzonderlijk.

Maar Luxemburg is natuurlijk niet slapen alleen.

Ik had op voorhand al wat tips verzameld en netjes in een Pinterest-bord gestockeerd. Het voordeel van internationale collega’s is ook wel dat er altijd wel iemand is die je een paar goeie tips van de hand kan doen en dat was deze keer niet anders. Op een kleine anderhalve dag krijg je niet veel gezien. Daar moet je je gewoon bij neerleggen.

Schueberfouer: Een beetje de Sinksenfoor van Luxemburg. Een ritje op het reuzenrad en een beetje gek doen in één van de andere attracties. Meer moet dat niet zijn en zo iets bij valavond, da’s wel de max.

SchueberfouerRitje met de Petrusse Express: Na de ontgoocheling van Utrecht (u weet wel, kinderen die het niet zo met een stad hebben), deze keer een easy way om de stad te verkennen: met een treintje.

Parc Municipal: We zijn er zelfs twee keer geweest (ook wel omdat er onder het park een grote parkeergarage zit): even op zaterdagavond en zondagmiddag opnieuw. Een toffe speelplek, niet alleen de piratenboot maar zeker ook de waterpartijen vielen in de smaak. Zoiets in onze achtertuin: ze zouden er direct voor tekenen.

Parc Municipal Luxemburg
Bock Kazematten: Het heeft even geduurd eer ik wist wat Kazematten zijn. In het kort? Een ondergronds gangensysteem waarmee lang geleden de stad verdedigd werd. Als bezoeker kan je een deel van die Kazematten ontdekken, wel impressionant, al moet je geen afkeer hebben van smalle afgesleten trapjes en is het soms even zoeken naar de weg. Laat staan dat er halverwege nog één van de kinderen plots hoogdringend moet (zoiets gebeurt alleen bij ons …). Een stukje Unesco erfgoed ook, het bekijken waar.

Bock Kazematten
Gegeten in Brasserie du Cercle, lekker maar voor de volwassenen kleine porties. Waarom de ober ook een beetje Nederlands kon? Luxemburg loopt vol met Vlamingen en Nederlanders merkten we een dag later.
Beim Siggy, dicht bij de Kazematten. Een croque van 13 euro, dat is toch echt wel genoeg, niet? En als ze dan ook nog de verkeerde bestelling opschrijven en je daarna 45 minuten moet wachten op vervanging, dan heb je ooit al op beter plekken gegeten. U weze gewaarschuwd.

Tot slot, Luxemburg is het ontdekken waard.
Nu nog een 100% Luxemburg boekje en dan kunnen nog eens terug wanneer deze paraplu’s er wel hangen.

We mochten een nachtje logeren in Novotel Luxemburg Kirchberg
Deze blogpost bevat mijn persoonlijke mening.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg, Getest en getagd als , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *