Effweg Utrechtse heuvelrug – part 2

Een weekje Amerongse Berg. De omgeving: bomen in overvloed. Lopen in het bos: fijn. Vier keer loopschoenen aangetrokken in één week. Zou het thuis beter ook doen.
Fietsen in het bos, nog beter. Ik ben eerlijk, als moeder voel ik me toch wat geruster op fietspaden waar geen auto komt. Gelezen, gelopen, gezwommen, lekker gegeten, Paaseitjes geraapt en af en toe Disney Infinity gespeeld.

En verder...

En verder? Bezigheden in overvloed. Mijn voorbereiding was niet veel meer dan een Pinterest board (waar ik voor het eerst experimenteerde met locaties en het zal niet de laatste keer zijn). Best handig om ‘s morgen of ‘s avonds online te kijken wat we nog zouden kunnen doen met direct een duidelijk beeld erbij welke plekjes bij elkaar in de buurt liggen.

Gedaan:

Museum voor Beeld en geluid in Hilversum.
Filip heeft daar nog gewerkt tijdens de opening jaren geleden. Voor mij vooral een trip down to memory lane naar de tijd dat we nog naar den Olland keken op TV. Kinderen voor kinderen, de fabeltjeskrant, zeg eens Aa, ..
We volgden daar een gratis rondleiding over de architectuur van het gebouw (btw. het zijn blijkbaar de architecten die ook het MAS tekenden). Zeker doen als je gaat, inside informatie en de kans om op plekjes te komen waar je anders niet komt.

Beeld en Geluid - Hilversum
Uitkijktoren de Kaap
Wandelen, boven de boomtoppen gluren naar de ontluikende lente en op het terras genieten van een warme choco met slagroom.

Uitkijktoren de Kaap
Pyramide van Austerlitz
Een restant uit de tijd van Napoleon, opgericht door generaal Marmot.

Pyramide van Austerlitz
Kasteel van Amerongen

Tof om het verhaal achter het kasteel te horen en te kuieren in de tuinen. Binnenkort verkopen ze daar de oogst uit hun pas in ere herstelde groentetuin, Mats zou met plezier terug gaan.

Kasteel Amerongen

Bezoekerscentrum de Boswerf
Popcorn bakken boven het kampvuur en lekker spelen met water in de “Speeltuin”.

Bezoekerscentrum de Boswerf


Utrecht

Misschien moet ik een aparte blogpost schrijven over slecht voorbereide citytrips. Kort samen gevat: zeurende en hongerige kinderen (en dan bleek het restaurant dat moederlief had uitgezocht niet open voor de lunch) en uiteindelijk ook een moeder met een humeur van hier tot ginder.

Het Dick Bruna huis was klein maar tof. Het centraal museum kon de zonen niet zo bekoren. De Domtoren hebben we alleen van beneden gezien (De Domtoren is alleen met een gids te beklimmen).

Dick Bruna huisLeuke breisels gezien op de Ooster- en Westerkade. én lekker gegeten bij de Poort.

Utrecht
Hollandse Waterlinie
Het Paasweekend was openingsweekend op de forten van de Hollandse Waterlinie.

We bezochten:

Fort van Rijnauwen: alleen te bezoeken tijdens een rondleiding met een vrijwilliger van Staatsbosbeheer. Je ziet een fort in zijn oorspronkelijk toestand, krijgt een goed beeld van het leven op een fort en ziet hoe de natuur zijn plekje veroverd heeft in het fort. Een rondleiding van 2,5u maar de oudste zonen hingen aan de lippen van de gids.

Fort van Rjnauwen
Fort de Bilt: Linie in lichterlaaie. Een licht-, muziek- en theaterevenement over oorlog en vrede.

Fort de Bilt
Fort Vechten: een fort gevuld met activiteiten voor kinderen. De zonen hebben zich goed geamuseerd met het bouwen van een knikkerbaan.

Fort Vechten Kinderfort

En nu aftellen naar de volgende effeweg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Effweg Utrechtse heuvelrug – part 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *