Daarvoor doen we het!

“Hey, ilse toffe blog heb jij”, roep Katrien, een fijne kennis, me achterna als ik haar passeer tijdens één van de jaarlijkse hoogdagen bij ons in ’t dorp.

“Wij gaan ook naar Denemarken”, mailt Isabel me en ze bedankt me voor het fijne Denemarken overzicht op mijn blog. Ik raad haar terloops nog aan de Europese ziekteverzekeringskaartjes aan te vragen, je weet nooit of je naar de dokter moet op vakantie.

Hildegard mailt, ze wil eens even naar onze bolderkar komen kijken, alvorens ze beslissen of ze zelf eentje zullen bestellen, waarom niet?

Ik zou nog even kunnen doorgaan.
Daarom doen we het, dat bloggen: andere plezieren, helpen en gewoon ervaringen delen. Zonder publiek is het allemaal net iets anders. Juli 2007 begon ik een experimentje. Het experimentje loopt nog steeds. Ondertussen is er één en ander veranderd. Veel vrienden en kennissen reageren tegenwoordig via Facebook op mijn posts wanneer ik ze daar deel. Het aantal reacties op mijn blog is gedaald. Ik wijt het aan de opkomst van al die mobiele toestellen (of ben ik de enige waarbij een commentaar achterlaten op een blog vanop Ipad of Iphone plots veel complexer lijkt?) en de verschuiving naar Facebook. Ik lig er niet wakker van.

Ik amuseer me, verken nieuwe kanalen en tools en maak misschien ooit werk van een nieuwe blogthema (het zit al lang in mijn achterhoofd).

Vorige week nam ik nog eens de moeite te experimenteren met Google Plus. Ook al is Facebook met het grootste marktaandeel gaan lopen, ik vind Google Plus wel tof. Al die ‘Auto awesomefeatures die in hun fototool zitten: kortom geweldig!

Ik moet eerlijk bekennen: ik moest toch even naar de settings van mij fototoestel kijken toen ik deze foto ontdekte (mijn frank had even tijd nodig om te vallen. Het besef dat Google+ er voor iets tussen zat, kwam even later.):

Panorama Google plus

Vanaf nu kan je mijn posts ook vinden op Google Plus, voor wie me bij naam en toenaam kent. Gewoon die naam toevoegen aan één van je circles en klaar is kees. Misschien moet ik mijn Facebook pagina ook eens nieuwe leven inblazen … Je mag ze altijd liken dat maakt de drive voor mij wat groter.

En hoe kan je deze blog ook nog volgen? Door Feedly te gebruiken en blog.vierenveertig.be toe te voegen ergens rechts boven in een input veldje. Of je kan je aanmelden bij Blogloving en daar netjes deze en andere leuke blogs toevoegen. Doen dus! Er staat hier nu aan de rechterkant ergens een knopje: “Follow me on blogloving” en de rest wijs zichzelf uit. Veel plezier ermee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als , , . Bookmark de permalink.

7 zegjes gedaan op Daarvoor doen we het!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *