Duitsland & Oostenrijk, Dag 1: Schnitzel eten in Zirndorf

Terwijl ik hier op ons terrasje zit te bekomen van onze eerste bergwandeling, met zicht op de Oostenrijkse bergen, begin ik aan mijn jaarlijks vakantieverslagje. Lees en kijk je mee?

Onze vakantie naar Oostenrijk begon met een omweg via Zirndorf in Duitsland. Als Zirndorf je niks zegt, dat zal Playmobil je des te meer zeggen. Zirndorf is de geboortestad van Playmobil. Ik geloof dat we vorige zomer op de terugweg van Denemarken, beslisten dat we dit jaar zeker het Playmobil Funpark gingen bezoeken.
Donderdag rond 8 uur vertrokken we gepakt en gezakt richting Duitsland om daar rond 16:15u te arriveren. Veel tijd op overschot hadden we niet, want mijn uitgebreide research leerde ons dat er in het Zirndorf museum een tijdelijke tentoonstelling rond Playmobil was. Jawel, 1974 was een goed jaar, niet alleen voor mij, ook voor Playmobil.
Zirndorf is een tof dorpje. In elke etalage is er wel een levensgroot Playmobil-mannetje te vinden. Niet te druk en met een verkeersarm centrum. We dronken er aparte cola en aten lekkere streekgerechten in een restaurantje dat vooral door de lokalen lijkt bezocht te worden: Schnitzel en “zanderfilet mit pfifferlingen und brezenknödel” (ofte: Snoekbaarsforel met cantharellen en een soort van broodbal), best lekker.

Zirndorf

Ons bed voor twee nachten was niet het Playmobil hotel omdat hun foto’s me niet echt bevielen, maar wel Hotel Reubel waar ze een heuse Playmobil junior suite hebben. Een toffe suite met plaats voor ons 5, de kwaliteit van de slaapbank laten we even terzijde net als de party beneden die vrijdagavond tot in de vroege uurtjes doorging. Als het van de zonen afhangt willen ze met plezier nog eens in een Playmobil kamer slapen.

Hotel Reubel

De ganse dag zon, onze vakantie is goed ingezet…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Duitsland & Oostenrijk, Dag 1: Schnitzel eten in Zirndorf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *