Ontboezemingen

Mijn borsten en ik … een haat-liefde verhouding. Ooit waren ze rond en vol. Later stroomden ze over door een overproductie aan moedermelk.
Een paar jaar geleden waren ze het eerste slachtoffer van darmproblemen. Mijn lichaamsvet smolt als sneeuw voor de zon, dat van mijn borsten natuurlijk als eerst.

Ondertussen zijn de darmproblemen van de baan en heeft mijn lijf een (te) stevige vetreserve opgeslagen. Ik schat dat er een verschil op zit van zo’n 15 kg. Niet alleen mijn buik en billen, ook mijn borstvolume is terug toegenomen.

En nu komt het:
Na lang treuzelen vond ik het toch wel nodig te investeren in nieuwe lingerie. Als je roteert op zo goed als één BH die na de was meteen terug uit de mand gevist wordt, dan weet je dat het hoog tijd is om kosten te doen. Ik ben al jaren fan van Marie Jo L’Aventure. De gewone Marie Jo collectie heeft me vaak net iets te veel tierlantijntjes en kant. De L’Aventure collectie daarentegen: echt mijn ding. En globaal gezien: degelijk materiaal, waar voor zijn geld. Tja, een redelijke boezem vraagt ook gewoon om degelijk gerief.  Zodus droop ik een aantal weken geleden af naar de lingeriewinkel waar ik al menig lingeriesetje kocht. Ik paste het modelletje naar keuze. Mijn C-cup was een D geworden, dat was wel duidelijk in de paskamer. De dame van de winkel nam niet de moeite even te kijken of de BH me goed paste (en ik heb er zelf ook niet aan gedacht ernaar te vragen. Haast, weet je wel).
Straf, want nu ik op de site van Marie Jo lees zou dat eigenlijk wel de taak van de ‘lingerie experte’ moeten zijn. Content met mijn aankoop ging ik naar huis, tot ik even later de BH een paar uur aanhad en merkte dat de maat toch niet 100% was. Een BH waar je regelmatig het gevoel bij hebt dat je alles terug op zijn plaats moet duwen, dat is duidelijk niet de juiste. En zoals puntje 6 van dit stappenplan zegt: Uitpuilen is not done! U begrijpt wel waarom ik hier geen foto bij zet.

Ik kwam tot de conclusie dat de BH die ik kocht niet 100% de juiste maat of model is. Er resten me nu twee dingen: of ik zorg ervoor dat ik mijn lijf terug naar mijn gewicht van een paar jaar geleden dirigeer (maar dat vereist Karakter, met grote K),  of ik moet me toch eens een andere lingeriewinkel zoeken, eentje waar ze wel de moeite doen te controleren of mijn maat echt wel de juiste is. Ik heb al wel een paar modelletjes op het oog. Wat vindt u van deze, deze of deze?

ontboezemingenbeeldmateriaal: Marie Jo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

6 zegjes gedaan op Ontboezemingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *