Zalige zondag met Planes 2 en meer

De dag begon met een loopje. Nooit meegemaakt, maar eens gestopt liep het zweet gewoon van ons lijf. De sauna is er niks tegen. Verder zweten boven de strijkplank? Och, waarom ook niet.
Ook de zonen waren al in de weer: pluimenverkoop voorbereiden, maar daar later meer over. Eerst kregen we de eer om de nieuwe Planes 2 te verteren.
Locatie? Compleet in thema: de luchthaven van Zaventem met echte brandweerwagens en stoere brandweermannen, een stel hippe stewardessen en een fijne ontvangst. Of om het met de woorden van manlief te zeggen: ze hebben er hier werk van gemaakt.

De film? In Planes 1 wordt Dusty een racevliegtuig. In Planes 2 wil de gezonheid niet meer mee en beslist Dusty Crophopper dat hij een blusvliegtuig zal worden. Hopelijk legt u nu meteen ook de link met de brandweerwagens van Brussels Airport (zie de paragraaf hierboven). De zonen waren helemaal overtuigd achteraf en hebben duidelijk genoten van de film. Ik moet toegeven dat ik mezelf ook geamuseerd heb. Hoe ze er bij Disney in slagen om die auto’s en vliegtuigjes al die mensenlijke (en dierlijke) trekjes te geven. En de muziek die in de film gebruikt werd: hij was er ‘knal’ op. Luister maar eens naar de trailer hieronder. Geweldig!

Net voor de film startte, kregen we ook de mannen en vrouwen achter de Vlaamse stemmen te zien. Toen Mats Ella Leyers zag en hoorde, vroeg hij zich meteen af of Dusty misschien een liefje ging krijgen in de film.

Terug thuis konden de zonen niet rap genoeg op hun fiets springen richting ‘pluimenverkoop’. In het kort: bij onze vrienden was er gisteren een grootse hoeve-BBQ en de zonen en hun vriendjes waren op het sublieme idee gekomen om munt te slaan uit de veren van de daar massaal aanwezige pluimveeachtigen. Ze kunnen wel een walkie-talkie gebruiken om de communicatie tussen hun kamp en de thuisbasis te vergemakkelijken en zochten daarom een manier op aan geld te komen. Ter info: hun voorraad is nog niet helemaal uitverkocht. Als u zin hebt in een paar pauwenveren of ééntje van een fazant, er valt nog iets te regelen. Ik deed mezelf een fluo-ganzeveer cadeau. Trendy, niet?

Als ik zeg dat we de dag daar afsloten rond 23u na een lange go-cart race in ‘t donker, dan weet je meteen ook dat het weer een ‘zalige zondag’ was. En gisteren gingen we voor ‘mopper-maandag’ wegens natuurlijk lang nog niet uitgerust …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *