Denemarken: dag 10 – Met de fiets naar Nymindegab strand

Een nieuwe locatie die moet verkend worden. We nemen op goed geluk de fiets en gaan in de richting van het strand. Deze kant van het land is duidelijk voorzien op fietsers. Er zijn aparte fietsweggetjes en er is een duidelijk bewegwijzering.

Nand wil zelf fietsen en hij doet dat flink. Alleen als het pad iets te erg bergop gaat, neemt hij zijn fietsje bij de hand en gaat hij te voet. Uiteindelijk hebben we een kleine zeven kilometer gefietst als we bij het strand van Nymindegab aankomen. En wat voor een strand … een breed wit zandstrand, te vergelijken met onze kust, alleen moet je de schelpjes wegdenken en kleine steentjes in de plaats leggen.

De zonen gaan meteen aan de slag (gelukkig konden de schoppen mee op de fiets). Het is, net zoals de voorbije week, mooi weer. Het zonnetje schijnt en de temperatuur is heel aangenaam (ik gok ergens rond de 22 graden).

Nymindegab

We hebben geen picknick bij, dus moeten we terug als onze maag begint te knorren. Op de terugweg is Nand zijn energie kwijt. Hij gaat bij mij achterop en Filip knutselt Nand zijn fiets vast aan de zijne. We komen een paar (naar onze normen) serieuze kuitenbijters tegen en komen moe, maar voldaan, terug bij het huisje aan.

En natuurlijk: het zwembad roept!

Observaties van de dag:

  • De stranden van Denemarken lijken geplaagd te worden door lieveheersbeestjes. Constant landen lieveheersbeestjes op en naast ons. Bij momenten zie ik er wel 10 tegelijk en lijken die beestjes helemaal niet zo lief meer.
  • Ontdekt in de winkel: Sun Lolly, waterijsjes die je zelf nog moet invriezen en deze is ook erg lekker.
  • Denen staan duidelijk op hygiëne. Zwemmen in een Deens zwembad wil zeggen: eerst uitgebreid douchen met zeep (en eigenlijk ook zonder badkleding, maar daar hebben we zelf een beetje vals gespeeld).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *