Denemarken: dag 11 – Legoland

De dag waar de zonen al zo lang naar uitkeken… We gaan naar Legoland. We hebben een goede dag uitgekozen. Er lijkt wel veel volk te zijn, maar er zijn amper aanschuiftijden en je merkt dat voor de Denen het hoogseizoen duidelijk al voorbij is.

Legoland zelf, leuk maar we hadden er meer van verwacht. Het is en blijft een attractiepark. Voor de attractieliefhebber (en dat zijn we niet) was er dan weer net te weinig. Het park is ook niet zo erg groot. En voor de Lego-fan, die blijft ook wat op z’n honger zitten want er is nergens iets te vinden over het ontstaan van Lego, creaties van LegoTechnic zijn er helemaal niet, ook geen playzones waar kinderen ongebreideld met de bouwblokjes aan de slag kunnen,…

Onze jongens hadden de meeste bewondering voor en interesse in Miniland. Ik hoorde woorden als epic en vet uit Arne zijn mond komen (ik moet me dringend bijschaven in die slang), net als de nodige OHHH’s en AHHH’s.

Legoland miniland

Duploland voor de kleinsten -eigenlijk een speeltuintje- was wel leuk, maar was vooral gebaseerd op hoe Duplo er in de jaren ’80 en ’90 uit zag. Geen idee of de kinderen van nu nog overeenkomsten zien met de huidige Duplo.
Atlantis en Polarland (of hoe het ook noemde), de ene met echte vissen, de andere met pinguïns was wel tof om zien, maar die kunnen we in de Zoo ook gaan bekijken.
Voor de Drivers school moesten we dan weer extra bijbetalen.

Legoland

Legoland

Wel leuk allemaal, maar het miste iets. Gelukkig hadden we de blaadjes uit de Lego brochures gescheurd zodat twee kinderen gratis binnen konden (met een betalende volwassene), en er zat nog een kinderkaartje in een doos ijsjes die we hier kochten.

En ik … ik lette ook wel op de details in Lego-stijl:

Legoland

Tegen sluitingstijd hadden we alles dus wel min of meer gezien. In de Legoshop was het koppen lopen en ook daar ontgoocheling. Arne had gehoopt wat extra onderdeeltjes voor zijn Lego Technic te kunnen kopen. Niet dus … En de nieuwe Lego Mindstorms, die was bij navraag terug uit de rekken gehaald: software bug …

Misschien moeten we hier eens gaan kijken of in 2016 terug naar Billund als het Lego House opent.

Update 13/3/2014: Print een bon en ga met korting naar LEGOLAND in Denemarken !

Observaties van de dag:

  • Vooral buitenlanders in Legoland. De lokalen kan je herkennen aan de rechtzittende kinderen in de wandelwagen.
  • Ik zag een paar moeders hun kind een standje geven, en dat was niet mis. Eén kind was bijna zijn oor kwijt, zo leek het achteraf. Het ventje liep maar te wrijven over zijn oor. Dan hebben ze hier niet te klagen.
    Een vader hoorde ik in het Duits tegen zijn zoon zeggen dat hij twee uur had lopen zoeken naar zijn zoon. Uhum, gelukkig dat wij dat niet waren.
  • De Denen doen we erg veel grof zout op de frietjes (of was dat alleen in Legoland?)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , . Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Denemarken: dag 11 – Legoland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *