Denemarken: dag 5 – Een roadtrip in Odsherred

Met een toeristisch foldertje in de hand gaan we voor een roadtrip in Westelijk Seeland.  De eerste twee plekjes die we aandoen zijn compleet verlaten en de GPS coördinaten wijzen ons niet altijd naar de juiste plek. Het Kongsøre Forrest hebben we gevonden, maar eens daar waren we het spoor naar het graf van King Øre bijster. We stoppen in de haven van Rørvig en vinden een piknickplekje in Skansehage. Het foldertje vermeldt deze plek als ‘Royal election site during Viking Ages‘. Ter plaatse is er niks over te vinden, zelfs geen infobord. Het zonnetje en het mooie weer zorgen ervoor dat we de rest van de namiddag ter plekke blijven. De zonen spelen in het water, moeder gaat op verkenning en geniet van het uitzicht, terwijl vader even de ogen sluiten en visnetjes repareert.

Denemarken SealandNet voor sluitingstijd stoppen we bij Lumsås Mill. Er is niet zo veel te zien, maar de paardjes op één van de tandwielen zijn wel prachtig. Als we er naar vragen, blijkt dat niemand weet wat het doel was van die paardjes. Vermoed wordt dat het een soort van gokspel was.

Lumsas Mille

We zien een rokerij volgens het foldertje ontworpen door Arne Jacobsen (ook hier zonder enig infobord) en rijden tot Gniben, het tipje van Sjællands Odde.

Observaties van de dag:

  • Het Deens Design is ver te zoeken. Veel huizen zien er rommelig uit, verwaarloosd of staan gewoon leeg te verkommeren. Geen idee of de crisis hier ook toegeslagen heeft.
  • Onze maaidorser telling eindigt vandaag op 53 stuks. Curieus hoeveel we er nog zullen zien de komende week.
  • Het toerisme is in West-Seeland duidelijk nog onontgonnen gebied.
  • Struiken met rozenbottels groeien hier gewoon in het wild. In de winkel echter geen rozenbottelthee te vinden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Denemarken: dag 5 – Een roadtrip in Odsherred

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *