Een weekje Nederlands Limburg

Paasvakantie staat sinds een paar jaar voor ons synoniem aan een weekje rust. Deze keer was Nederlands Limburg aan de beurt.
De zon was gelukkig vaak van de partij, de ijskoude wind ook. Geen grootse fietstochtjes, wel fijne uitstapjes en ritjes naar het zwembad mét muts en wanten.

Gedaan?

Op stap met de boswachter in Nationaal Park Groote Peel. Opnieuw een dikke pluim voor Staatsbosbeheer. Zowel wij als de zonen hebben weer veel bijgeleerd.

Nationaal Park de Pelen

Naar Buiten dag bij bezoekerscentrum de Meinweg. Nestkastje getimmerd en broodjes gebakken boven het vuur. Meer moet dat soms echt niet zijn.

Nationaal Park de MeinwegLammetjes kijken op de Brunssummerheide: een massa schapen met pasgeboren lammetjes in de schuur. Echt schattig die beestjes, nog schattiger was Nand die vol liefde en genegenheid zijn aai-maatje gevonden had. Dit wordt sowieso één van die ervaringen waarvan we binnen zoveel jaren zeggen: “Weet je nog die vakantie, toen we die honderden schapen en lammetjes bezochten in die schuur?”.

Schrieverskooi Brunssummerheide

Het Limburgs Museum in Venlo. Architectuur met een grote A en met mooie tentoonstellingen die zowel oud als jong konden boeien.

Limburgs Museum VenloContinium in Kerkrade, onderweg naar huis de ideale tussenstop. Een museum rond wetenschap en techniek, met andere woorden: op maat van de zonen.

ContiniumGelopen in het bos, gelezen en genoten.

Leistert

We verbleven een week in Buitenhof de Leistert in Roggel. Een vrij nieuw huisje met de nodige luxe. En hoewel het daar allemaal best meeviel, had ik toch plaats te weinig toen ik hun enquêteformulier invulde. Ik word misschien iets te kritisch?
De horecabon die we in het kader van de Roompot vroegboekactie aanvroegen, bleek onbestaande. De dames aan de receptie vielen bijna letterlijk uit de lucht (ik wacht nog steeds op deftig antwoord na mijn laatste mail); het zwembad en centrum liggen op een redelijk eindje van de huisjes met daartussen een straat die niet echt een straat lijkt (erg gevaarlijk dus als je daar plots een tractor aan veel te hoge snelheid ziet voorbij scheren); graafwerken op nog geen honderd meter van ons huisje (leuk voor Mats, minder leuk voor de ouders die elke ochtend wakker werden met iets anders dan het getjilp van de vogeltjes. Ook fijn dat dat op voorhand of bij aankomst niet gemeld was).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *