Een klein beetje in rouw …

Mijn iPhone is gehavend. Zijn scherm is niet meer wat het geweest is, vieze strepen maken me duidelijk dat hij zwaargewond is en dringend verzorging nodig heeft.
Een dom ongelukje (zoals gewoonlijk, niet?) … Mats wilde een foto nemen van zijn Playmobil tafereel en zomaar ineens glipte mijn telefoon uit zijn handen. Te laat, en deze keer hadden we geen geluk … kapot.

iphone kapot

Het heeft niet veel gescheeld of ik was serieus uit mijn krammen geschoten, in de plaats daarvan heb ik stillekes een paar traantjes geplengd en even met mijn gehavend maatje naar de eega gebeld. Het werd me even teveel, al zal vorige nacht met drie slechte slapers daar ook wel voor iets tussen zitten. Bellen lukt dus nog wel, zelfs helemaal tot in Londen.

Tja, en nu ben ik dus even boos, boos op mezelf, boos op mijn telefoon, boos op die iPhone cover die niet kidproof genoeg bleek, boos op alles en iedereen. Als ik de komende dagen nogal kortaf ben … u weet waarom.

Duizend keren heb ik al gezegd dat ze voorzichtig moeten zijn, opletten als ze mijn iPhone in hun handen nemen, als ze een spelletje op de iPad willen spelen, maar ook als ze waaghalzerij uithalen of gewoon de trap oplopen. “Wees voorzichtig”, “let op”, “kijk uit”, … duizend keren, en nog heeft het niet geholpen. Had ik dan voor duizend en één moeten gaan? Hadden we misschien strenger moeten zijn, geen spelletjes op de iPhone, de iPad alleen voor mama? Pfff, het is zo moeilijk.
Een paar weken geleden sukkelde een tweehands iPod in de wasmachine nadat de oudste zoon die achteloos in zijn broekzak stopte en ondertussen staat er hier ook nog een microgolf kapot te wezen (ik durf te wedden dat die bij AEG op een maandagmorgen gemaakt geweest is. Kweddelen dat we daar al mee gehad hebben. Om de zoveel tijd is daar iets anders aan kapot). Het geld groeit echt niet op mijn rug.

Hoe doe je dat, je kinderen voorzichtig maken? Dat ze zorg dragen voor hun speelgoed, hun spullen en die van anderen (want dat lijkt niet altijd even goed te lukken)?  Maar ook dat ze voorzichtig zijn op de fiets, op straat?
Ik weet het even niet …

Iemand een pedagogische tip of een winnende lotje van de Lotto op overschot?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

12 zegjes gedaan op Een klein beetje in rouw …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *