Sesa: the making of …

Net zoals de twee vorige jaren besloot ik mee te doen aan de geweldige Secret Santa van Tess. Begin vorige week mocht ik dit leuke cadeau in ontvangst nemen en natuurlijk moest ik zelf ook voor een cadeau zorgen. Begin november kreeg ik een zeer uitgebreid moodboard en moest ik op zoek naar een cadeau voor Evi.

Ideetjes die de revue passeerden: een mini-terras moestuin, een setje met kerstboom decoratie (de probeerselen liggen hier nog, ik zou ze eens moeten afwerken voor mezelf). Uiteindelijk ging ik voor de combinatie van “Scandinavisch design” en “Literatuur” en bewandelde een bekend paadje (maar toch weer wat anders).

De echtgenoot werd ingeschakeld (met dank!) en een stel prachtige grote letters gefreesd (voor de lettero-fielen: een gewone Times New Roman). De E omdat dat toch wel de eerste letter is van haar naam en een A, gewoon omdat dat zo’n mooie letter is. Het oorspronkelijke idee om de letters ook nog wit te verven werd om twee goeie redenen van de baan geschoven:

  1. De finse berkenmultiplex was gewoon te mooi om te verven (die zijkanten, wow)
  2. Mijn werkzaamheden om den brode zorgden ervoor dat ik zelfs niet in de winkel raakte voor verf

En dus ging ik als alternatief op zoek naar een houtolie met een witte schijn. In de werkwinkel (waar ik dan toch naartoe moest) geen houtolie te vinden, laat staan iets met een witte schijn. Uiteindelijk vond ik op zolder nog een potje kleurloze houtolie. Ik heb nog staan twijfelen bij witte boenwas, maar misschien moet Evi dat zelf maar eens proberen als ze het hout nog iets lichter wil.

Een eerste afleverpoging mislukte (ik moet blijkbaar iets aan mijn geschrift gaan doen) maar bij de tweede poging raakte mijn pakje op het juiste adres. En wat Evi er zelf van vindt, dan kan je hier lezen.

En wil je weten wat andere Secret Santa’s kregen, dan je in de lange lijst van deelnemers snuisteren.

sesa 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

14 zegjes gedaan op Sesa: the making of …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *