Hebbeding: een ‘stoefboekenschap’

Hoewel ik toch wel met enige jaloezie terugdenk aan de boekenkast van de toffe madam Tricky, toch ben ik niet zo’n boekenmadam. Als ik dan toch boeken koop, is het omdat ze ofwel voor de kinderen zijn of eerder werkgerelateerd zijn (én in ‘t engels én niet in de gewone boekenwinkel te vinden. Lang leve Amazon.co.uk.) Hoewel ik regelmatig met een loodzware tas uit de bib kom, zit daar zelden nog een gewone roman tussen (hoewel ik vroeger boeken verslond), ‘t is meestal kinderliteratuur dat ik naar huis zeul.

Toch hebben we -vermoed ik- allemaal een paar boeken waar we aan gehecht zijn, of die gewoon een prachtige kaft hebben, te mooi om alleen maar zijn rug te tonen. Dat brengt ons bij het hebbeding van deze week, ik noemde het “stoefboekenschap” (Ik hoop dat de Nederlandse lezers ook begrijpen wat ik bedoel: een pronkboekenrek).

Om te beginnen is er de Oblique collectie van Marcel Wanders. Mooi, alleen vraag ik me af hoe kind-bestendig deze zijn.

Oblique

beeldmateriaal: Moooi & decor8

Of wat vinden jullie van deze (Gevonden bij Ohdeedoh)?

leeshoekjes

beeldmateriaal: Ohdeedoh

Eerder deze week zag ik dat ze bij Ikea nu Ribba hebben (en ook in wit te krijgen). Eigenlijk bedoeld om lijsten op te zetten, maar blijkbaar toch ook te gebruiken voor boeken, zo zag ik op pagina 46 van het Ikea Family Live magazine (dat ik vroeger nog opgestuurd kreeg, maar tegenwoordig enkel nog van hun site kan plukken. Misschien dat Ikea ook bespaart?).

Boekenrek Ikea

beeldmateriaal : Ikea

En lang geleden, zag ik online een handleiding hoe je zoiets gewoon ook zelf kan maken, maar ik vermoed dat de link ergens verloren gegaan is mijn delicious soep.

Update: en eigenlijk verdient de bieb van Kleine Zaken hier ook een plaatsje.

Helemaal tot hier gelezen? Dan hebben jullie nu waarschijnlijk ook al een boek in gedachten dat in zo’n rek past?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Hebbeding en getagd als . Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Hebbeding: een ‘stoefboekenschap’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *