Texel: dag 5 – Krabben vangen en robbentocht

Texel, dag 5 en wij zijn het nog lang niet moe, vandaag staan we zelfs om 9:30 klaar voor het familieprogramma Wad (ook van Ecomare). We gaan bij een uitwateringssluis én bij laag water met hengeltje (gemaakt van een bamboestok, koordje en wasknijper) krabbetjes vangen. Vooral Mats blijkt de ideale locatie gekozen te hebben want hij haalt de ene krab na de andere boven. In totaal met de ganse groep wel 100 krabben gevangen, een puike prestatie. Daarna gaan we het wad op en kunnen we met visnetjes nog wat andere beestjes vangen. Het is opmerkelijk hoe het water in het teruggaan ons op de hielen zit. De Ecomare dame van dienst (die we gisteren nog zagen bij het voederen van de zeehonden) geeft een duidelijke uitleg bij alles wat er gevangen werd op kindermaat en Arne legt een gedegen kennis aan de dag. Het is duidelijk dat hij bij het sleepnetvissen van dag 2 heel goed opgelet heeft. Echt een aanrader die excursies van Ecomare.

Het zwembad is een aangename verfrissing want zelfs hier is het 28 graden. En ik ben blij met de wasmachine want de kleren van de kinders stinken uren in de wind (zouden vissers zo altijd ruiken?)

Om 18:30u worden we nog verwacht voor een robbentocht naar het  Eierlandse gat. Het is best spannend op de boot van de jongste houdt er niet van in het gareel gehouden te worden (lees: hij doet liever zijn zin en kan zich als de beste loswrikken uit onze houdgreep). Het boottochtje is geslaagd en we zien op twee plekken een groep robben of zijn het zeehonden rusten op het wad. Een schoon zicht, maar het is wel frisjes op de boot. De volgende keer toch een fleece meepakken. Klein minpuntje, een beetje extra uitleg op de boot zou wel fijn geweest zijn. ‘t Kan niet altijd perfect zijn natuurlijk.

Texel overtreft onze verwachtingen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Texel: dag 5 – Krabben vangen en robbentocht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *