Texel: dag 6 – Fietsen naar strandpaal 15

Een fietstochtje naar strandpaal 15. Mats komt traag op gang maar eens op snelheid zijn we zo bij het strand van strandpaal 15. We bouwen een nieuwe ballenbaan (deze keer een spiraalbaan met een hoop stokjes). Een vieze broek van Nand (ik bespaar de details) jaagt ons van het strand en we fietsen terug naar ons huisje in een stevig tempo.

Wisten jullie dat je in Texel meer honden fietskarren dan kinderfietsenkarren rondrijden? De croozer dog trailers zijn hier duidelijk heel goed ingeburgerd, een enkeling fietst met een hondenmandje achter op de bagagedrager. De kinderen? Die zien we vaak passeren in bakfietsen en Gazelle cabby’s. De fietsverhuurders doen hier gouden zaken.

En wisten jullie dat Texel een paradijs is voor vogelliefhebbers (of zijn dat vogelaars?). Overal waar je komt zie je vogeltjes à volonté. En de meeuwen, die zitten braafjes op ons dak de wacht te houden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Texel: dag 6 – Fietsen naar strandpaal 15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *