Lievingsreceptje: (oven)schotel met broccoli, rijst & curry

Zoals beloofd, hier het lievingsreceptje van Mats dat ondertussen hier goed ingeburgerd raakt. We haalden het een paar jaar geleden uit een kookboek van Alpro ‘elke dag gezond”, maar omdat het ons allemaal wat complex leek, maakten wij onze “makkelijke” variant.

Wat heb je ongeveer nodig voor 4 à 5 personen:

* 500 gr gehakt
* 1 ajuin
* 250 gr langkorrelrijst**
* 1 à 1,5 broccoli
* 700 ml melk
* maiezena roux (voor witte sauzen)
* curry poeder
* peper, zout, nootmuskaat
* kruidenbouillonblokje

* Zet de rijst met kruidenbouillon op (rijst + 2 keer het volume rijst in water)  laten koken met deksel tot de rijst al het water opnam en de rijst gaar is.
* Was de broccoli, verdeel die in mooie roosjes en kook beetgaar.
* Snij de ajuin en bak die samen met het gehakt af. Kruiden met peper, zout, muskaatnoot.

* Breng de melk aan de kook en gebruik de maiezena roux om een mooie niet te vloeibare bechamelsaus te maken (witte saus voor luie mensen 😉 ). Het is de bedoeling dat het een currysaus wordt dus currypoeder bijvoegen naar believen (1 à 2 koffielepeltjes). Proeven is de boodschap! Bijkruiden met peper en zout.

Is alles klaar? Neem dan een grote ovenschotel en vul met: onderaan het gebakken gehakt, dan de rijst, vervolgens de broccoli en tot slot overgiet je het geheel met de curysaus.

Is alles nog warm? Dan kan je direct beginnen eten. Krijg je gasten of is één en ander al te erg afgekoeld, dan kan het nadien nog even in de oven om terug op te warmen.

Smakelijk!

En de foto’s (genomen op weekend bij niet al te ideale lichtcondities):

** best uncle ben’s of bosto, het merk van Colruyt vinden we nogal plakken, spijtig dat we de 5 kg zakken van uncle ben’s of bosto niet meer vinden bij Colruyt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in lekker, receptje. Bookmark de permalink.

5 zegjes gedaan op Lievingsreceptje: (oven)schotel met broccoli, rijst & curry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *