Party-planning en decoratie

Een feestje aankleden? Ik vind dat best leuk. Vorig jaar was er mijn nonkel die 80 werd en heb ik hem met veel plezier een prachtige avond bezorgd. Hij overleed eind januari en, eerlijk gezegd, we hebben hem gemist op het feestje van Mats en Nand.

De aankleding nu. Eigenlijk ga ik meestal op dezelfde manier te werk en het gaan min of meer zo:

 1. Kies een kleurpalet. Deze keer kwamen we na lang twijfelen bij geel (de kleur van Nand zijn broek), groen (de kleur van de andijvie en prei op Mats zijn foto’s) in combinatie met zwart, grijs en wijs. En het is “we” want de feestvarkens moeten natuurlijk akkoord gaan.
 2. Surf rond voor ideetjes en dan pinnen à volonté (eventueel maak je een Pinterest board aan dat alleen jij kan zien, een secret board).
 3. Maak een lijstje met wat je nodig hebt of graag zou hebben.
 4. Ga op voorhand al eens naar de plantenzaak en bestel eventueel de bloemen eens je gekozen hebt (ter info: Ik ging voor gerbera’s in pot in verschillende geeltintjes).
 5. Koop, bestel online wat je nog niet in huis hebt (ter info, prijzen vergelijken kan soms lonen) of recycleer waar mogelijk.
 6. Zorg dat je oog hebt voor detail. Het zijn die elementjes die vaak het verschil maken en voor een waaw-gevoel zorgen.
 7. Wees voorbereid zodat je de dag van het feestje niet over-stressed rondloopt.
 8. Wil je van alles wat foto’s schieten, zorg er dan voor dat je ruim op tijd klaar bent (en niet zoals ik gisteren…)
 9. Eens het feestje begint: genieten!

Het resultaat:

Feest decoratie

 • Grijs tafelpapier en een zwarte loper (bij Ava hebben ze gewoonlijk heel veel kleurtjes in hun gamma, keuze genoeg.)
 • Gele gerbera’s in pot in een witte papieren zak (ideetje gevonden op Pinterest)
 • Extra kleur met gele en groene papieren rondjes die Nand op de tafel gooide. Ik heb gewoon wat vellen gekleurd papier, een pons en een hulpvaardige Nand nodig (je kan als extraatje ook een pons in groter formaat lenen bij vriendinnen).
 • Menukaarten (op voorhand gemaakt) met zwart-wit papiertape.
 • Witte theelichtjes (gekocht bij Ikea) met gekleurde kaarsjes.
 • Finishing touch (met veel succes bij groot en klein): miniatuurkaboutertjes in geel en groen (eigenlijk gewoon wasco’s in de vorm van een gnome). Heel erg last-minute online gevonden en gekocht.
 • Gele-wit en groen-wit gestreepte servetten.
 • Toffe confettiballonnen met helium.
 • Gele, groene en witte lampions aan het plafond.
 • Een lichtslinger, met gele en groene lampjes en nog wat extra sfeerverlichting.
 • ‘Wens’-kaartjes waarop de gasten hun wensen voor Mats en hun wensen voor Nand konden schrijven en die daarna in een wenspot droppen. Zowel Mats als Nand hebben achteraf met veel plezier hun gekregen wensen gelezen en herlezen.

communie wenspot

Compleet in stijl heetten we de gasten welkom (en achteraf werden ze bedankt voor hun aanwezigheid). Oog voor detail, weet je nog…

Welkom!

Als bedankje hadden Mats en ik zonnebloemen gezaaid in toffe cupcakevormpjes. En gelukkig stonden er na 9 dagen toch al heel wat uit. Nu hopen we erop ergens in de loop van de zomer massa’s zonnebloemfoto’s op Facebook te zien verschijnen.

Zonnebloem

Het weer, daar gaan we niet te veel woorden aan vuil maken. We moeten gewoon blij zijn dat we warm zaten (met dank aan last minute aangevoerde terrasverwarmers en de tractor om de tent op zijn plaats te houden) en dat het de ganse namiddag en avond droog is gebleven.  De kinderen hebben zich reuze geamuseerd met het springkasteel, de trampoline, de traptractor en vooral met elkaar. De familie was nog eens bij elkaar en vrienden waren present. Wat moet je je nog meer wensen?

Toppunt van de dag? Dat moet toch wel onze dessertkar geweest zijn, een heuse foodtruck. Een fantastisch roze Citroën busje vol lekkers: allerhande soorten wafeltjes (van Brussels tot suikerwafel tot …), pannenkoekjes, ijs en massa’s garnituur. De calorietjes zijn er vlotjes ingegaan maar dat zien we met veel smaak door de vingers. Een schot in de roos!

wafelsenzo

Ik heb zo’n vaag vermoeden dat al onze gasten met een goed gevoel naar huis gegaan zijn. En onze party animals? Die zouden het liefst allemaal nog een keertje overdoen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als , . Bookmark de permalink.

4 zegjes gedaan op Party-planning en decoratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *