2015 in boeken

Op de kop 30 boeken gelezen in 2015. Nu en dan een leesdipje, even later vlogen de lettertjes erdoor. Voor 2016 ligt al een nieuwe stapel leesvoer klaar en elke paar weken stap ik op De Bus voor nieuw leesvoer.

De middelste (en ook een beetje dyslectische) zoon heeft ondertussen ook het luisterboek ontdekt. Denk dat ik dat het komende jaar ook eens ga proberen om mijn ogen wat meer rust te gunnen. En een Engelstalig boek, dat wil ik in 2016 ook eens uitproberen. Testen of dat even vlotjes leest.

2015 in boeken

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gelezen. Bookmark de permalink.

7 zegjes gedaan op 2015 in boeken

 1. Annelyse zegt:

  Hey ilse,
  Waar haal je de luisterboeken?
  Klinkt interessant voor op onze reis 🙂

  • ilse zegt:

   Voorlopig gewoon in de bib. Daar hebben ze een beperkte selectie. Je kan de luisterboeken op stick zetten zodat je niet met de CD moet sleuren, dus dat kan wel handig zijn voor jullie. Bij Luisterpunt kan je ook aan ingesproken boeken raken (http://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/). Wij hebben daar een account maar nog nooit effectief boeken besteld. Misschien moet je eens informeren in hoeverre jullie daar ook terecht kunnen.

 2. Annelyse zegt:

  Nog even me abonneren op de antwoorden 🙂

 3. fieke zegt:

  Mooi lijstje! 2015 was voor mij het jaar waarin ik lezen herontdekte en de teller staat nu al op 65. Maar naast het gelezen aantal boeken heb ik op heel wat blogs tips opgepikt voor te lezen boeken in 2016. Wellicht raak ik niet meer aan 65, maar ik wil voor minstens 24 gaan (2 per maand), om mezelf geen te grote druk op te leggen 🙂

 4. Els zegt:

  Ik lees enorm graag, maar ben een (te) snelle lezer, als ik echt in een boek zit, moet het vooruit gaan, en bij een luisterboek word ik dan ongeduldig omdat ik dan het tempo van de voorlezer moet volgen. En een Engels boek probeer ik ook soms te lezen om mijn Engels wat bij te schaven en te onderhouden, en omdat ik een boek dan in de originele taal kan lezen, vind vertalingen niet altijd even goed, maar dan gaat het mij ook soms te traag, omdat ik zinnen toch minder snel begrijp en ook precies minder goed “in” het boek zit.

 5. Maja zegt:

  heb je er maar ÊÊn gelezen van de grijze jager? Ik heb er wel 8 gelezen 🙂
  meisje op de trein vond ik dan weer minder.
  De laatste van Karin Slaughter, mooie meisjes is zeker een aanrader als je van thrillers houdt!

 6. Kelly zegt:

  Ik heb lezen dit jaar zo’n beetje herontdekt en ik ben daar niet bepaald rouwig om.
  Ik kom maar aan een 8-tal boeken en weet niet of ik er volgend jaar meer zal kunnen uithalen, maar ik hoop van wel.
  Ik lees voornamelijk in het Engels want ik lees niet zo graag vertalingen. Sinds kort hebben we een Kindle en dat ding is wel handig wanneer je de werkelijke betekenis van een woord wil weten.