Hoe staat het met jouw zomervakantiefoto’s?

Mijn zomervakantiefoto’s? Die worden meestal op een harde schijf geparkeerd om daarna voor de rest der tijden onaangeroerd te blijven. Waar is de tijd dat je na elke vakantie halsstarrend uitkeek naar de dag waarop je je ontwikkelde foto’s mocht gaan afhalen in de winkel? Het was elke keer bang afwachten of de foto’s wel gelukt zouden zijn om ze daarna weken in je tas rond te sleuren om aan jan en alleman te tonen.

Tegenwoordig loopt het dus anders, en eerlijk is eerlijk, buiten het posten van een paar foto’s op Facebook, Instragram en deze blog, gebeurt er weinig met die vakantiefoto’s. Mijn digibete vader krijgt nog amper vakantiefoto’s te zien, terwijl hij met plezier onze verhalen over gigantische graanvelden en boerderijen aanhoort.

Gelukkig laat ik af en toe een aantal foto’s ontwikkelen die ik dan toevoeg aan onze glazen fotodeur. Het valt me trouwens op dat onze kinderen vaak halt houden bij die foto’s: “Weet je nog toen?” of “Mama, waar is die foto genomen?”. Tijd om een heus groot fotoboek, met alles erop en eraan, te maken ontbreekt me meestal.

Nog voor de zomervakantie kreeg ik de vraag of ik de service van Webprint.nl wilde uittesten. Zoals dat gaat met mijn drukke leven, duurde het tot een paar weken geleden om hun diensten effectief uit te proberen. Ik deed wat ik al lang had moeten doen: onze zomerherinneringen vereeuwigen op fotopapier in een klein maar fijn fotoboekje. Het ging allemaal heel simpel, ik selecteerde de beste foto’s van onze vakantie in Middenmank en uploadde ze. De foto’s werden automatisch in het fotoboekje geplakt en mits wat verschuiven her en der: klaar was kees. Een simpel fotoboekje uit stevig mat fotopapier en schappelijk van prijs (nog geen 10 euro) zodat dit boekje niet op een veilig plekje moet opgeborgen worden maar gewoon mag vastgepakt worden door iedereen die het wil bekijken.

fotoboek

Als extraatje bestelde ik een foto op hout. Ik zocht naar een foto die voor mij een speciale betekenis heeft en het werd een foto van Nand die zijn evenbeeld maakte in Lego-blokjes. Ik ging voor een vierkant formaat van 20×20 cm. Ik gebruikte een foto waarop ik een instagram-filter toepaste waardoor de kleur heel apart werd. Ik had een beetje schrik dat Nand misschien een oog zou verliezen in de afgewerkte versie maar het resultaat is gewoon perfect op de juiste plaats afgesneden. Mooi!

Foto op hout

Ik denk dat ik binnenkort ook eens een foto op plexiglas bestel om te vergelijken met de foto op hout.
En een fotoboekje na elke vakantie … daar moet ik nu echt eens een traditie van maken.

Ik kreeg de kans om de service van Webprint.nl te testen.  Alles hier geschreven, is mijn eigen mening.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Getest en getagd als , . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Hoe staat het met jouw zomervakantiefoto’s?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *