Noord-Oost Duitsland: dag 8 – Naar huis

Vandaag moeten we naar huis, maar eerst gaan we lekker ontbijten bij Hofcafé Holunder. Het lijkt makkelijk om de afwas gewoon achter te kunnen laten en gezien we de afgelopen week twee keer te laten waren om nog een ontbijtmand te bestellen die het Hofcafé ook levert (lang leve de bakbroodjes) willen we vandaag op zeker spelen.

hofcafé holunder

Het ontbijt is lekker. Echt lekker. En dan is het inladen geblazen om tegen 11u de laatste keer de typische kasseien voor ons huisje te passeren. Het verkeer is drukker als vorige week (maar misschien is het ook om dat we vandaag via Hamburg rijden).

En dit was onze eerst kennismaking met Mecklenburg-Vorpommeren. Het was wel jammer dat je bijna altijd de auto moet nemen om iets te zien, maar aan de andere kant was de rust erg aangenaam en het is altijd wel super om Nand vriendjes te zien maken, ook al spreken ze niet dezelfde taal. Onze trip heeft ook mijn interesse in de voormalige DDR opgewekt. Misschien moeten we ook eens naar Berlijn?

Villalies -duidelijk een kenner- gaf me heel via instragram heel wat tips (waarvoor dank). Haar tips zijn nog lang niet opgebruikt, we gaan zeker nog eens deze richting uit. Al wil ik dan wel nog iets Oostelijker en Noordelijker gaan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *