Noord-Oost Duitsland: dag 7 – Afkoelen

Het begint te korten en wat betreft het weer hebben we niet te klagen gehad. Uitzonderlijk warm, zegt de man waar Mats en ik tegen de middag terecht komen als we onze nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen wanneer we met de fiets een plakkaat met “Museum für Landwirtschaft” passeren. Achter het woonhuis staat een schuur waar de man des huizes oude spullen verzamelt. Vooral zijn verhaal boeit me wel. Altijd werkzaam geweest bij de “armee”, opgegroeid in West-Duitsland en na de “Wende” in Oost-Duitsland gestationeerd. Hij zit nog weinig verschillen tussen Oost en West, al liggen de lonen in voormalig DDR toch nog altijd lager.

slawischer burgwall

De pannenkoeken staan al klaar als we terugkomen na ons klein fietstochtje (we gingen op zoek naar de Slawischer Burgwall, een replica van een Slavische vesting. Blijkbaar ook de locatie van het feestje vorig weekend).

freibad dannenberg

In de namiddag gaan we afkoelen in het Freibad van Dannenberg. Verwarmd deze keer. 7 graden verschil met begin van de week maakt dat we er allemaal met plezier in springen. De zonen amuseren zich met de hoge springplank.

middenmank kampvuur

We sluiten de dag af rond het kampvuur samen met een paar Duitse gezinnen die ook op Middenmank logeren. De laatste kans voor Nand om met zijn vriendjes te spelen want morgen is het inpakken en wegwezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *