Geocachen op de fiets

Ik wilde terug wat meer leuke-dingen-op-zondag doen. Jaren geleden deden we dat ook. Op zondagnamiddag voor een paar uurtjes naar Plankendael, het bos of even fietsen. Jaren geleden dus. Met schoolgaande jeugd en een drukke agenda werd zondagnamiddag meer en meer het moment om huiswerk te maken, de strijk bij te werken en andere niet altijd even plezante taakjes.

Toen de zomer begon nam ik me voor terug wat meer te genieten op zondagnamiddag. Even de boel de boel laten en erop uit trekken. Vorige zondag reden we zomaar even 45 km mee in de gezinsfietstocht van onze Landelijke Gilde. Vandaag stond in het teken van geocachen.

Geocachen is eigenlijk een soort schattenjacht. Aan de hand van coördinaten kan je op zoek naar de schat (cache). Meestal is de schat een klein doosje (of de koker van een filmrolletje) met daarin een blaadje waar je je gegevens en de datum kan opschrijven. Soms zitten er in de cache ook kleinigheden (bv de spulletjes van de kindersurprise) die kan je ruilen met iets anders.

Om te starten heb je een geocache app nodig. Wij gebruiken de app van geocaching maar ik vermoed dat er tal van alternatieven bestaan.

Deze middag zocht ik op de geocache site naar de geocachen die bij ons in de buurt verborgen zitten. Aan de hand van dat lijstje stippelde ik op de kaart een route uit die we konden fietsen en om de paar kilometer viel er wel een schat te zoeken.

geocaching

Uiteindelijk zijn we 2,5 u onderweg geweest, hebben we 9 cachen gevonden en zo’n 17 km gefietst. Er zaten een paar knappe schatten tussen. Vandaag hebben we voor het eerst een travel bug gevonden. Froschman moet terug naar Duitsland en daar gaan we binnen een paar weken een handje bij helpen. Thuis gaan we hem niet kunnen afleveren maar we gaan hem wel in een cache dichter bij zijn Heimat kunnen achterlaten.

Wil je zelf gaan geocaching, gewoon een app installeren, op zoek gaan en vergeet zeker niet een balpen of potlood mee te pakken! Have fun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Geocachen op de fiets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *