Roadtrip Aisne – dag 1: slapen in een boomhut

Ik mocht een voorstel indienen om een familie-tripje te maken naar Frankrijk. We hadden geluk, heel veel geluk want tijdens het Paasweekend mochten we effectief naar de Aisne om de kindvriendelijkheid van de regio te testen.

Om te beginnen, Aisne (je spreekt het uit als ‘Aine’) is een departement in Noord-Frankrijk. Het dankt haar naam aan de rivier die er passeert. De regio kenmerkt zich door weidse, licht heuvelende uitzichten (of dat is in ieder geval wat wij er van zagen). De stadjes Saint-Quentin, Laon en Soissons hebben een rijke geschiedenis die ver terug gaan in de tijd. En verder staat de regio ook bekend om de helse strijd die er gestreden is tijdens WO1, maar daarover meer in één van mijn volgende blogposts. Samen met de departementen Somme, Oise spreekt me ook over Picardië.

Aisne

Onze trip begon op vrijdag net na schooltijd. In ideale omstandigheden duurt de rit zo’n 3 uur. Valt het tegen, dan kan het ook wat langer duren. Bij ons viel het dik tegen. De ring rond Brussel en de buurt rond Valenciennes waren ons niet welgezind waardoor we pas na 5 uur autorijden op bestemming arriveerden. Het was de rit waard.

Locatie voor de avond was een klein dorpje met de naam Suzy. Trouwens, deze Suzy en de Suzy wafels hebben helemaal niks met elkaar te maken (wie wil weten waar de naam van de Suzy wafels vandaan komt, moet eens naar Belpop Bonanza Bis gaan kijken).

etangs-du-moulin

Les Etangs du Moulin is een kleinschalige camping waar je ook terecht kan voor de luxueuzere overnachting: schattige pippowagens, huifkarren, een tipi’s, houten chalets, … het is er allemaal. Zelf sliepen we in de Cabanne du chasseur, een boomhut (als ik het zo mag noemen) op twee meter hoogte. Compact maar oh zo charmant. De zonen waren mega-enthousiast en sliepen met drie in een stapelbed. Er was een klein aanrecht zodat er makkelijk te ontbijten valt. Uitbreid koken zou ik er niet direct doen. Daarvoor konden we terecht in het Tex’N restaurant (of kortweg ‘het saloon’) van de camping. Wij aten er hamburger met frietjes en het smaakte. Ben je helemaal into cowboys en indianen, dan is dit the place to be (maar anders ook). Terwijl wij er aten, zat een Franstalige familie naast ons waar de jongste van de bende helemaal in cowboy outfit stak. Het voelt helemaal als de Far West.

Etangs du Moulin

De zonen hebben beslist, hier moeten we een keertje terug komen en langer dan één nachtje. Er is ook een openluchtzwembad (verwarmd van april tot mid-september), er staan nieuwe rode go-carts van Berg te blinken, ze hebben er pony’s en wie wil kan er ook een hengeltje uitgooien. Dat belooft!

We werden uitgenodigd door het Agence de Développement et de Réservation Touristiques van Aisne . Alles hier geschreven, is mijn onze eigen mening.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *