De 10 foto’s van 2014

Verbeelding gooide me een stokje, ik neem het met plezier aan. Wat is er leuker dan aan het eind van het jaar graven in een digitaal fotoarchief en dankbaar zijn voor alles wat het jaar ons bracht: warme vriendschap, uitdagingen en blije gezichten.

Wat volgt zijn 10 12 foto’s die je op blog.vierenveertig nog niet zag, foto’s die misschien ook andere kantjes tonen van huize vierenveertig en haar inwoners.

Eind 2013 besloot het gemeentebestuur onze uitleenposten te sluiten. Samen met een paar medestanders organiseerde ik met groot succes een petitie. De uitleenposten sluiten augustus 2015 maar onze deelgemeentes krijgen een volwaardige bibbus in de plaats. Onze actie is niet voor niets geweest.

petitie uitleenposten

Mats heeft groene vingers; wil het liefst later boer worden. Vorige winter kweekte hij met de hulp van vava witloof in onze stookplaats. Missie duidelijk geslaagd (en lekker)!

mats

Het lukt me niet al te best om nog mooie foto’s van Arne te nemen. Als hij ziet dat ik een foto van hem wil nemen kijkt hij weg (tja, pubers). Ziehier één van de zeldzame mooie foto’s die ik nam van hem dit jaar.

Arne

Weekendje weg met vrienden. Toen ik daarjuist deze foto zag, werd ik spontaan vrolijk. U ziet het misschien niet, maar het plezier dat we die namiddag beleefden is niet te beschrijven.

schatberg

Zes worden, het kan best zwaar zijn! Zes al, maar hij zal altijd mijn kleinste ventje zijn.

6 jaar

Wie zegt dat kinderen niet meer buiten spelen heeft ongelijk. Bij deze: kamp S. Noord in opbouw.

kamp

En toen werd ik 40. Gelukkig was er nog wat zot volk ter plekke om mee te vieren.

40

Wanneer de zonen vragen: “Wanneer is de volgende vakantie?”, bedoelen ze tegenwoordig niet wanneer is de volgende schoolvakantie, maar wel: “Wanneer zijn we nog eens weg en naar waar?”. ‘Verrijken’, niet materieel wel mentaal, dat is het wat we de zonen willen meegeven tijdens onze uitstapjes. Enne, Oostenrijk was de max ook al werd er af en toe een serieuze spie gezaagd. Het valt me op hoe vaak onze vakantiebelevenissen terug komen in de tekeningen van Nand. En zeg nu zelf, het jolijt druipt gewoon van deze foto:

Brand

We organiseerden een Sharefaire Potluck gezinsbrunch met crea-activiteiten om de nieuwe huisstijl en visie van KVLV te lanceren. Het was een succes, zowel de potluck als de crea-activiteiten. Hier de knikkerbaan-activiteit, een topper.

potpuck

Mats heeft organisatietalent. Het idee van een V-lichtjeswandeling (voluit: Vrienden-lichtjeswandeling) kwam van hem en samen met één van de vrienden werkte hij het ook helemaal uit. Een toffe avond! Mats is ondertussen weer aan het brainstormen geslagen (zijn molentje lijkt nooit stil te staan).

v-lichtjeswandeling

Nand die even naar de buren-vrienden fietst omdat de maaidorser daar is. Zoiets kan alleen op den boerenbuiten. Het leven is toch schoon …

boerenbuiten

Mijn vier venten. Ze kunnen het me soms zo moeilijk maken, maar toch, ik zie ze zo graag!

Mijn venten

Ik geef dit stokje door aan Mijn Kwintessens, Nike (zodat ze nog eens blogt) en Various Kinds. Ik ben nu al nieuwsgierig naar hun foto’s van 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op De 10 foto’s van 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *