Duitsland & Oostenrijk, Dag 4: Natursprünge-Weg

Wandelen in de bergen, niet iedereen heeft er evenveel zin in. De zoon die vorige week nog met een voet in de plaatser lag én daarnaast nog heel erg moeilijk voeten heeft, ziet het niet helemaal zitten. Met wat moeite krijgen we hem om 9:30u toch mee naar de Dorfbahn die ons meteen van 1005 naar 1390 meter brengt. We waren van plan een 5-dagen pas (Sommer Activ Card) te nemen voor de kabellift maar mijn Duits is duidelijk niet wat het moet zijn want we krijgen een familiekaartje voor één dag.

We beslissen te starten met de Natursprünge-Weg, een nieuwe en kindvriendelijke wandeling. Aan duidelijke routemarkering lijkt het ons onervaren bergwandelaars nog wel te ontbreken maar eens onze draai gevonden, gaat het vlotjes. Hier en daar kunnen we stoppen om een ‘interactief element’ van de wandeling te bekijken en nu en dan wordt er gewoon gestopt om te genieten van het uitzicht want -wat we niet helemaal verwacht hadden- elk van de zonen vindt het prachtig. Arne krijgt er maar niet genoeg van. Geen geklaag over pijnlijke en vermoeide voeten en zelfs zijn ‘contact’ met de schrikdraad was snel vergeten. Mats transformeerde tot een ware padvinder en Nand stapte vlotjes de ganse wandeling uit. Ze hebben de smaak te pakken. Yes!

natursprunge weg

Het eten in Frööd viel wat tegen. We moeten het Duits toch ietsjes machtiger worden zodat we beter weten wat we op ons bord krijgen. Het ritje terug met de Panoramabahn en Dorfbahn waren super (en natuurlijk een hoogtepunt van de dag).

Nand wuifde zijn Duits vriendje uit, de broers doken in de TV kamer. Even rust!

Ondertussen is het hier 21:41u en zijn er regenwolken aangekomen. Hopelijk zijn ze morgenvoeg weer weg. Anders kunnen we niet naar het Kletterpark.

Onze tips (en die van vrienden):

  • Vertrek vroeg genoeg voor een wandeling. Het weer in de bergen durft in de namiddag om te slaan. Het bewijs: we vertrokken met een stralende zon en toen we rond 14u in de lift stapten vielen de eerste druppels in de bergen.
  • Geef de kinderen elk een klein rugzakje met een fleece, regenjasje, drank en koeken: redelijk goed gelukt, al moet ik toegeven dat Filip en ik wel meer dan één rugzak gedragen hebben.
  • Leer kaartlezen … ik zou dat ook dringend moeten doen.
  • Beekjes genoeg, je moet echt niet elke keer stoppen, anders raak je nergens.
  • Voor wie de Natursprünge wandeling wil doen: als je vanaf de Dorfsbahn vertrekt, gaat het grotendeels bergop (zoals wij deden). Ga je in de andere richting vanaf de Panoramabahn, is het eerder bergaf. We hadden rap door waarom de meeste mensen uit de andere richting kwamen. Er staat aangegeven dat de wandeling met kinderwagens te doen is, al geef ik eerlijk toe dat we blij waren dat we de bolderkar in de auto lieten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *